Nightwish revin după 3 ani în România, vineri, pe 17 august la ROMEXPO în aer liber pentru un concert memorabil! Showul face parte din turneul mondial “Decades” în care trupa sărbătorește 20 de ani de activitate și se va bucura de o producție de excepție! Până pe 15 mai biletele au prețuri speciale iar concertul marchează și 14 ani de METALHEAD în România! Biletele se pun în vânzare vineri, 30 martie, pe www.iabilet.ro

Nightwish este formația care nu mai are nevoie de nicio prezentare, după 20 de ani pe scena internațională a metalului, Nightwish și-a asigurat prezența în istoria muzicii. Cea mai de succes trupă nordică de metal, Nightwish vor ajunge la București pentru a oferi fanilor din România o călătorie prin întreaga discografie a grupului finlandez.  Cu 8 albume la activ, compuse în mare parte de fondatorul și mastermind-ul Tuomas Holopainen, Nightwish a ajutat mult la popularizarea și dezvoltarea symphonic metalului precum și la așa numitelor female fronted metal bands. Trepatat albumele formației au ajuns în topurile din întreaga lume, cel mai recent, Endless Forms Most Beautiful primind discul de aur în țări precum Cehia, Germania sau Elveția și de două ori discul de platină în Finlanda.

Cel mai de succes album este însă Imaginaerum, care a ajuns pe locul 27 în Top Billboard 200. În plus a primit 5 discuri de aur și 3 de Platină. Dark Passion Play însă a primit 4 discuri de aur și 5 de Platină, intrând și el în Top 100 Billboard 200 Cu toate acestea, albumul care a primit cel mai rapid un disc de aur a fost Century Child care a reușit acest lucru la doar 2 ore de la lansare. În total au primit peste 60 de discuri de platină și aur, având 5 albume clasate pe locul 1 și 13 single-uri pe aceeași poziție. Dark Passion Play a fost al șaselea album al formației și este cel mai scump album produs de un artist sau un grup finlandez, Jukka Nevalainen declarând că în total, costurile au ajuns la aproximativ jumătate de milion de euro.

În momentul de față Nightwish înseamnă:

Tuomas Holopainen – keyboards, piano, synthesizers
Emppu Vuorinen – guitars
Jukka Nevalainen – drums, percussion (1997–2014; on hiatus)
Marco Hietala – bass, vocals
Troy Donockley – uilleann pipes, tin whistle, low whistle, guitars, bouzouki, bodhrán, vocals
Floor Jansen – lead vocals
Kai Hahto – drums (session/touring)

Biletele se pun în vânzare de vineri, 30 martie, în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/rețea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara.

Biletele au următoarele prețuri iar oferta earlybird este valabilă până pe 15 mai!

– earlybird: 285 lei Cat A, 225 lei Cat B, 169 lei Cat C, 139 lei Cat D
– presale: 300 lei Cat A, 245 lei Cat B, 189 lei Cat C, 149 lei Cat D
– la intrare: 320 lei cat A, 255 lei Cat B, 199 lei Cat C, 159 lei Cat D

Categoria A – cu loc pe scaun in tribuna VIP. (doar 1000 de bilete)
Categoria B – fara loc, in fata scenei (doar 1000 de bilete)
Categoriile C si D – in spatele categoriei B, fara loc (4000 de bilete)

Harta poziționare: http://bit.ly/hrmxp

* Copiii cu vârstă sub 7 ani au acces gratuit doar în categoriile B, C și D și trebuie să fie însoțiți de un adult posesor de bilet valid.
* Locurile pe scaune în categoria A se ocupă în ordinea sosirii la locație, acestea neavând numere alocate
* Concertul are loc în aer liber pe Platforma 12 de la Romexpo ! Consultați programul final al evenimentului pe Facebook sau pe metalhead.ro cu 3 zile înainte de concert.
* Accesul este permis persoanelor sub 14 ani doar însoțite de un adult.

Un eveniment METALHEAD.

Share This