manufest_2Alte două formaţii confirmă participarea la prima ediţie al festivalului de rockabilly de la Manufactura, Timişoara.

Prima dintre ele este trupa The Crazy Plumbers din Sfântu Gheorghe, formaţie care a mai evoluat în Manufactura la începutul acestui an, ei declarând imediat după acel concert că a fost unul din cele mai bune experienţe din cariera lor artistică menţionând faptul că publicul timişorean pur şi simplu i-a sedus.

Cea de-a doua formaţie care a răspuns afirmativ la invitaţia făcută de organizatori este trupa locală Rock Abil, ţinând să precizeze importanţa acestui festival şi menţionând totodată că Timişoara merită un astfel de eveniment ce te duce pentru 2 zile înapoi în timp la rădăcinile muzicii actuale.

Ele se vor alătură headlinerului Killer Diller Combo din Ungaria.

Killer Diller Combo – spectacolul lor colorat este umplut de ritmuri autentice de pian boogie-woogie, şi note de trompetă. În componenţa formaţiei se află un chitarist cu ritmuri nebune, contrabas şi baterist jazzy. Nu în ultimul rând, o cântăreaţa foxy, cu o voce blues de neuitat.

Deasemenea în prima seară de festival, cea de vineri, 4 noiembrie avem bucuria de a avea un prim speaker în prezenţa lui Mimo Obradov, omul care a făcut istorie în Timişoara la toate evenimentele culturale importante de 40 de ani încoace.

Manufest va avea loc în perioada 4-5 noiembrie 2016, în club Manufactura din Timişoara şi va cuprinde pe lângă concertele anunţate şi proiecţii de filme, workshopuri dar şi un open rock n roll piano la care se vor prezenta atât artişti cât şi publicul doritor de a învăţa să cânte la acest instrument ajutat de aceştia.

Fb event: https://www.facebook.com/events/580060925513171/

Preţul unui abonament valabil pentru 2 zile de festival este de 30 de lei şi va putea fi achiziţionat de la barul clubului Manufactura (Splaiul T.Vladimirescu Nr.9).
Biletul pentru o zi de festival este de 20 de lei şi se va găsi doar în ziua evenimentului, în limita loculuilor disponibile.
Persoanele sub 14 ani au intrarea liberă având obligativitatea de fi însoţiţi de un adult.

Formaţia The Crazy Plumbers a fost înfiinţată în 2012 din iniţiativa lui Levi (fost membru al formaţiei Recycle Bin) împreună cu Tamas la contrabas şi Moha la tobe. La început stilul abordat de cei trei a fost rockabilly, dar în scurt timp acesta s-a transformat în psychobilly. După ce trupa s-a completat cu încă o chitară în persoana lui Denver, The Crazy Plumbers a început o serie de concerte. Prima apariţie a formaţiei a avut loc în Vaslui la Open Camp după care a urmat mai multe concerte la întâlniri de motocicliști şi festivalul Pokefest din Bucureşti. După un timp Tamas a părăsit formaţia, iar Levi şi-a luat locul la contrabas. De atunci trupa continuă activitatea în formulă de trio, care s-a dovedit a fi mult mai eficientă.
Scopul trupei este în primul rând de a promova stilul psychobilly/rockabilly, un stil underground foarte popular în Europa, dar bineînţeles să şi cânte în cât mai multe locuri din ţară.
În 2015, The Crazy Plumbers a terminat înregistrările primului material cuprinzând 11 piese din care 8 compoziţii proprii iar trei piese de la artişti care au marcat stilul trupei. Materialul a apărut la sfârşitul anului 2015 sub egida Acostic World din Sfântu Gheorghe, purtând numele „8 Beers”.

Trupa Rock Abil este un grup timişorean înfiinţat în anul 2007 şi cu toate că formula şi componenţa s-au mai schimbat, prestaţiile echipei actuale: Grigore Bujor Hariga-chitară solo (component al grupului Pro Musica), Marian Drăghia – chitară solo, vocal (ex-Pragu’ de Sus), Valentin Ivănescu-vocal, chitară ritm, chitară bas, claviaturi (ex-Şah-Mat), Adi Văduva-chitară bas, vocal (ex-Umber) şi Petre Prisacaru-tobe (ex-Şah-Mat), s-au situat mereu în marja muzicii de foarte bună calitate. Fiecare concert e o dovadă de pasiune a muzicienilor şi un prilej de bucurie pentru fani. Repertoriul abordat constă din piese clasice de blues, rock, folk-rock ale trupelor consacrate ale anilor ’60 şi ’70, de pe ambele maluri ale Atlanticului. Rock Abil a susţinut nenumărate concerte în cluburile de specialitate din ţară, a apărut la numeroase festivaluri de gen şi nu numai, reacţiile publicului fiind întotdeauna la înălţime. În actuala componenţă, care datează din primăvară anului 2013, Rock Abil este o veritabilă “maşină de muzică bună”, formată din muzicieni talentaţi şi cu experienţă, care se simt excelent pe scenă şi între care s-a format o adevărată simbioză.

Special Speaker Mimo Obradov – Critic muzical şi publicist, istoriograf de muzică pop/rock, realizator de emisiuni muzicale Radio/TV, corespondent de presă, traducător din/în limbile română, sârbă, engleză, rusă, prezentator de evenimente muzicale. Activitate în presă: redactor voluntar la Televiziunea Timişoara Liberă (decembrie 1989-februarie 1990), redactor la Studioul Teritorial de Radio Timişoara la emisiunea în limba sârbă şi colaborator al redacţiei muzicale al emisiunilor în limba română, colaborator al Studioului Teritorial de Televiziune Timişoara/TVR Timişoara (emisiunea în limba sârbă) între anii 1990-2001, redactor coordonator programe minorităţi (2001-2003), realizator de emisiuni din 2003 şi în prezent jurnalist senior cu atribuţiuni de producător. Din 1990 şi în prezent este corespondent al redacţiei culturale a Programului ÎI Radio Beograd. A contribuit substanţial la încheierea parteneriatelor cu televiziunile regionale şi locale din Serbia (RT Vojvodina, Novi Sad, TV Pančevo, TV Banat Vršac). Realizări cultural-muzicale: a iniţiat şi a contribuit din punct de vedere organizatoric la derularea proiectului „Zilele culturii sârbe la Timişoara“ (din 2006). În planul muzicii între anii 1980-1984 a pregătit şi prezentat programele muzicale ale clubului timişorean PM-6, perioada în care s-a ocupat şi de organizarea festivalului Tim Rock, în anii 1994-1995 a iniţiat şi condus VIP Rock Club la sala Lira a Casei de cultură a municipiului Timişoara. Că profesionist al radioului şi televiziunii s-a impus cu o serie de proiecte în calitate de redactor şi realizator al emisiunilor asumate: „Orizonturi sârbeşti“ ( magazin cultural), „Musica Viva“, „Ritm Show“, „Coarda sensibilă“, „Cap de afiş“, „În spatele uşilor închise“ (emisiune de rock alternativ la Televiziunea Europa Nova) etc. A realizat interviuri cu: Goran Bregović, Trilok Gurtu, Yung Chen Lhamo, Jean Luc Ponty, Al Di Meola, Paco De Lucia, Eberhard Weber, Anathema, Ali Campbell (UB 40), Sugar Blue s.a. Activitate publicistică: colaborează în mod constant cu ziare şi reviste precum: „Orizont“, „Paradox“, „Helion“, „Vox Pop Rock“, „Književni život“/Viaţa literară, „Naša reć“/Cuvântul nostru, „Renaşterea bănăţeană“, „Timişoara“ s.a. A publicat de asemenea volumele I-IV Istorii şi Story Rock, Ed. „Marineasa“, Timişoara, 1995-2000, Duh radija/Spiritul radioului, Ed. Uniunii Sârbilor din România, Timişoara, 2011, Peste rock şi după roll, Ed. „Brumar“, Timişoara 2014.

Share This