Proiectul VIDEO CONTENT este un proiect de repoziţionare artistică a videoclipului. În cadrul proiectului au fost implicate organizaţiile Salvaţi Copiii, Samusocial, Estuar şi Carusel, cât şi trupele Toulouse Lautrec, Grimus, Luna Amară şi The Pixels.
Echipa proiectului: Cătălin Rulea, Dragoş Popescu, Vlad Petri, Andrei Butică, Vladimir Dembinski, Tudor Popescu, Daniel Kosuth, Cristina Nicolaescu.

În cadrul proiectului VIDEO CONTENT, artistul Cătălin Rulea a realizat, în colaborare cu trupe din alternativul românesc, o serie de videoclipuri care abordează lumea paralelă cu sistemul de idealizare mediatică a realităţii. Fie că este prezentată pozitiv sau negativ, realitatea, prin mediatizare, capăta o aură ireală. Problemele societăţii în care trăim sunt de multe ori ignorate sau clasate într-un sertar ascuns ca să nu ne tulbure viaţa în bunăstare pe care vrem să o construim. Cum putem rezolva problemele societăţii? Ce poate face arta pentru societate şi ce poate face arta pentru artă? Contextualizarea de faţă pune produsul artistic la intersecţia dintre cultura pop, campanie mediatică de sensibilizare şi arta angajată social.

Videoclipul piesei “Departe de lume” a fost realizat în parteneriat cu Fundaţia Estuar. Actorii din videoclip sunt beneficiarii Estuar, cu probleme de sănătate şi integrare socială. Sunt oameni pe lângă care am trecut într-o zi dar nu avem timp de problemele lor şi probabil nici nu vom avea vreodată. Filmările au avut loc în Bucureşti, în Parcul Izvor, Delta Văcăreşti şi Teatrul Evreiesc de Stat. Muzica & versurile: Valentin Rauca, invitat Dan Byron.

Videoclipul piesei “O lume mai buna” a fost realizat în parteneriat cu Samusocial din România. Actorii din videoclip sunt beneficiarii Samusocial, cu probleme reale de locuire, hrana, sănătate şi în ultimă instanţă de supravieţuire. Sunt oameni pe lângă care am trecut într-o zi dar nu avem timp de problemele lor şi probabil nici nu vom avea vreodată. Filmările au avut loc în Bucureşti, într-o locaţie recomandată şi frecventată de oamenii străzii. Muzica & versurile: Catalin Rulea.

Ambele piese au fost inregistrate, mixate & masterizate la studioul Greenville Music si pot fi descarcate de aici: https://we.tl/HYBvYdX5zQ.

Share This