Spinecrusher beyond ianBăieții de la Spinecrusher pregătesc de zor lansarea noului lor album, “Crypts of Slaughter”, și ne-au trimis primul single de pe acest album, “Beyond the Gates”, cu rugămintea să facem o scurtă recenzie. Spre ghinionul lor, recunosc cinstit că nu sunt un specialist al death metal-ului și a subgenurilor acestuia, habar n-am cu cine ar putea fi comparați sau cum “ar trebui” să sune. Așa că iată părerea mea, de simplu ascultător.

Repet, nu sunt deloc specialist în subgenurile death metal, de asta am ascultat cu mare interes noua piesă a celor de la Spinecrusher, o trupă care-şi defineşte stilul ca hellish deathrash.
Când te gândeşti la hellish şi death şi trash, te gândeşti la atmosfera aia apăsătoare, sumbră, luminată din când în când de focurile roşii de la cazanele cu smoală, cu voci ciudate, stridente, care-ţi ridică niţel părul pe ceafă şi pot spune că Spinecrusher a reuşit să redea atmosfera asta cu vârf şi îndesat.

O voce ca a unui drac furios pe confraţii care n-au încins focul destul, chitările care adaugă apăsare, oprimare, solo-uri halucinante şi toba care… Apropos, toboşarul o mai fi având picioare după piesa asta? Că la ritmul în care bate toba mare pe anumite pasaje, îmi pun serios întrebarea.

Piesa e bine structurată, cu pasaje speed (şi ce speed!) dar şi cu pasaje de respiro. Solo-urile de chitară nu sunt lungi însă mărturisesc că nici n-am simţit nevoia să fie mai lungi.

Una peste alta, o piesă care promite foarte mult şi care mă face să aştept cu destulă nerăbdare albumul “Crypts of Slaughter”.

Noua piesă, “Beyond the Gates”, o puteți asculta aici.

Repet, e părerea unui nepriceput, poate unii vor spune că vorbesc prostii, dar asta e opinia mea.

Cătălin Roșioru

Albumul va fi lansat pe 2 aprilie, în Quantic Pub 2 din București.

Share This