Vineri 4 octombrie începând cu ora 20.00, Cruisers Romania – Rockabilly Crew si Capcana prezinta Rock n Roll Hayride ‘Psychobilly, o seara de surf rock punk cu 3 trupe: Grave for Sale, The Crazy Plumbers si Millió Rózsaszál.

 

Inspirata din muzica surf a anilor 60`, timisorenii de la Grave for Sale abordeaza 2 stiluri mari și tari, punk și psihedelic. Dar pe lângă a fi o trupă care atinge esența sound-ului surf rock, GFS îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant, într-un sens psihedelic, impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită la gunoi, trompetă și ritmuri de tobe extrase din trip hop si wave. Trupa ajunge chiar până la down tempo doom, pe lângă elementele consacrate cum ar fi sample-uri de voce, sound de chitară scăldat în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta. Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsură în care vocalul le completează și potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile, sunt produse DIY de către însăși trupă și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă lo-fi. Mulți au spus că muzica GFS ar fi potrivită ca soundtrack pentru un film de Tarantino.

În februarie 2019, Grave for Sale a lansat EP-ul, Garajo, fiind foarte bine primit de către fani, precum și în comunitatea muzicală internațională, motiv pentru care a fost urmat de un turneu cu 18 concerte, în țară, la Viena, Budapesta și în Croația. Vara lui 2019 le-a adus timisorenilor o invitație la Electric Castle pe care au onorat-o bucurosi, iar toamna aceasta se anunța un prim album full-length, pe CD și vinil. Woop woop!

 

The Crazy Plumbers vine din Targu Secuiesc și este singura trupă de psychobilly/rockabilly/vintage Rock n Roll din România. Trupa, înființata în 2012 de către Levi (fost membru al Recycle Bin, Los Pogos), este și astăzi formata dintr-un trio care, după mai mulți ani de rockabilly și o influența puternica din partea scenei psiho-ungurească din Ungaria, a început să cânte psychobilly. În 2015 The Crazy Plumbers a lansat primul album intitulat 8 Beers, iar în 2016 primul videoclip oficial.

 

Pentru o seara de „surf rock punk night” ca la carte, în deschidere va cânta trupa de punk rock din Ungaria, Millió Rózsaszál, iar concertele se vor finaliza cu un afterparty rock n roll pana dimineata!

Accesul la concert se face pe baza unei donatii de 10 lei, iar mai multe detalii despre eveniment se găsesc aici: https://www.facebook.com/events/2380397698663435/

Share This