Cronică de concert by Tudor Vâșcan

Ce poți face într-o seară friguroasă de miercuri? Parcă ar merge un vin fiert, o melodie de suflet și cineva special alături de tine. Nimic nu se compară cu o seară în Clubul Capcana, alături de oameni deosebiți, diferite sortimente de băutură și muzică live de calitate.

Ajuns la locație, am fost imediat cuprins de o atmosferă aparte. Scena plină de diverse instrumente, un background cu logo-ul trupei, un stand de merch, oameni bine dispusi și muzică ambientală pe fundal.

Cu ocazia lansării celui de-al 4-lea album, “Roots”, Irfan ajung din nou în Banat. Irfan este un nume bine cunoscut de către publicul timișorean, aflându-se la a treia prestație live în orașul de pe Bega. De data aceasta,  concertul a avut loc în clubul Capcana, cu sprijinul R&R Booking.

După o mică întârziere, bulgarii de la Irfan încep în forță. Fiind prima oară când îi văd live, am fost fascinat de instrumentele tradiționale precum: caval, djembe sau daf și de prestația artiștilor. Pe parcursul concertului am fost cuprins de o stare de euforie continuă, îmi imaginam ca sunt într-o pădure, fiind captivat de peisajele superbe din jur și auzind muzica unică  a bulgarilor.

În ciuda frigului, spectatorii au profitat de  atmosfera prezentă în club și s-au lăsat cuprinși de ritmurile hipnotizante bulgaro-orientale. Influențele balcanice și bizantine s-au împletit de minune cu muzica folk bulgărească, oferind spectatorilor o experiență auditivă de neuitat.

Ne-am delectat cu piese precum “The Cave of Swimmers”, “Burana”, “Return to Outremer” sau “The Eternal Return” dar și cu piese de pe noul album intitulat “Roots”  care urmează să fie lansat la finalul acestui an. Publicul a fost într-o stare de  transă timp de peste 90 de minute de muzică. De asemenea, vocea caldă a solistei Darina Zlatkova a intrat în inimile spectatorilor înfrigurați.

Cu alte cuvinte, am asistat  la o seară cu totul specială, având parte de o sonorizare  impecabila, multă voie bună și un act artistic pe cinste. Aștept cu nerăbdare următoarele concerte din Capcana și de asemenea, să revăd Irfan live cât de curând.

Share This