Având influențe diverse, de la punk și blues la prog și muzică academică, cei patru shoegazeri nervoși din București își definesc stilul ca fiind Post-Traumatic Blues.

Cele cinci piese de pe Deraiat EP sunt produse de Adrian Despot, iar single-ul Acasă apare cu un videoclip făcut de artistul grafic Matei Băcanu, autorul întregului design grafic al albumului.

Materialul a fost înregistrat și mixat începând cu luna noiembrie a anului trecut la VdVMusic Studio, de Adrian și Pupe (Sorin Tănase) și masterizat de Cristian Varga.

Vlad (chitare, voce, synthuri):

De fiecare dată când primeam un mix de la Adrian era o stare de bucurie generală. Mi-aduc aminte că atunci când a venit primul draft de la BFF dansam singur prin casă cu boxele la maxim. Apoi când aveam aproape toate mixurile am făcut un mini-party la studio pe piesele noastre, cu cea mai bună stare și energie din lume. Asta nu se întâmplase niciodată până atunci, ba chiar pentru mine era aproape de neconceput, pentru că sunt autocritic până la demență, de fiecare dată găsesc ceva care nu îmi place și rămân agățat de asta.

 

Însă Adrian și Pupe au făcut minuni. Totul sună fix așa cum ne-am dorit, ba chiar mult mai bine decât atât. Din punctul nostru de vedere ne-am găsit cu siguranță echipa perfectă și clar vrem să lucrăm cu ei până la sfârșitul timpului.

Radu (tobe, synthuri, art direction):

O experiență de studio atât de plăcută cum a fost cea pentru EP-ul ”Deraiat” e greu de imaginat. Adrian și Pupe sunt cei mai grijulii și atenți oameni din lume, care te fac să te simți acasă, să scoți din tine exact ce vrei și să pleci fericit după o sesiune de înregistrare. Ăsta e un lucru rar pentru mine, de obicei durează vreo 2-3 zile după ce termin un proiect ca să pot să îl privesc într-o lumină pozitivă, dar aici fredonam piesele plecând de la înregistrări. Iar partea vizuală a release-ului este pentru mine o bucurie continuă. De cum am văzut conceptele lui Matei pentru clipul la „Acasă” am știut că toate se vor aranja așa cum trebuie. Ce mult înseamnă totuși să rezoneze muzica și vizualul.

Deraiat EP ar fi trebuit să se lanseze în toamnă, însă cei patru orci împreună cu Adrian s-au hotarât că acum e momentul lui. 

Vlad: 

Când au venit masterele pieselor, după o foarte scurtă și entuziastă discuție nocturnă cu Adrian, ne-am hotărât să le lansăm pe toate o dată, nu pe rând, până în toamnă, cum era planul inițial. Nouă ni se pare că împreună funcționează mult mai bine. Apoi, cât de frumos e totuși să asculți un album cap coadă, în ordinea în care a fost gândit? Se întâmplă din ce în ce mai rar, pentru din ce în ce mai puțini oameni, dar am zis că merită încercat.

 

În plus, cumva totul se potrivește cu ce se întâmplă acum la noi și peste tot, poate mai ales videoclipul de la Acasă. O coincidență uriașă, pentru că e un concept dezvoltat integral și executat parțial anul trecut.

Până în vară vor înregistra încă 4 piese, care împreună cu cele 5 deja existente vor fi lansate pe vinil în octombrie. 

Credite: 

Deraiat EP este dedicat prietenei noastre Roberta, care ne-a părăsit în februarie. 

Music by: Orkid (Vlad Ilicevici, Radu Pop, George Frătica, Luiz Stockler)
Produced by: Adrian Despot
Recording & Mixing: Adrian Despot, Sorin ‘Pupe’ Tănase
Production Assistant: Valentin Grososiu
Studio: VdV Music Studio Mastering: Cristian Varga

Special thanks to: Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată, Alexandru Berceanu, Alexandru Pitac, Alexandru Zglimbea, Alina Ștefan, Andrei Alexandrescu, Andrei Dinescu, Antonio Nartea, Bogdan Șerban, Cosmin Tița, Cristian Boc, Dan Panaitescu, Florin Oșlobanu, Ion Ilicevici, Jiří Strouhal, Kătală Bass Florescu, Laura Comănescu, Luca Oprina, Matei Branea, Mihnea Ferezan, Paul Manolescu, Ștefan Panea

LINKURI 

Deraiat (EP) – http://orkid4.bandcamp.com/
Acasă (Single) –  https://www.youtube.com/watch?v=02jauWs_U5w
BFF (lansat ieri) – https://www.youtube.com/watch?v=nBuiqC4lYWc
Cad (lansat azi) – https://www.youtube.com/watch?v=nBuiqC4lYWc

(Mâine și poimâine ultimele lansăm pe YouTube ultimele două piese separat. )

Share This