Trei trupe vor concura la finala Banat din cadrul Ostring 2017, pe 23 martie, în Club Daos din Timişoara.

Pentru această fază s-au calificat formaţiile Grave For Sale (Timişoara), Katara (Arad) și MIST(Lugoj).

Totodată pe aceeaşi scenă vor urca câştigătorii Ostring 2016, trupa Invader, aceştia fiind invitaţi speciali pentru seara de joi.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1622340051406318/
Support: 15 lei

Trupe participante:

Grave for Sale este o trupă de surf rock, cu influenţe de psychedelic, horror, punk şi desert surf. Trupa a fost înfiinţată în 2012 la iniţiativa lui Tibi Mijea (tobe) şi Iancu Jianu (chitară). Ulterior s-a alăturat Marco Kurunczi la bass, iar Adi Ulmeanu a intrat la începutul lui 2013 în band cu chitara şi sound effects, iar în 2013 apare primul E.P. (“New Moon”). Sedimentarea bandului s-a produs la începutul lui 2015, odată cu venirea lui Robyn Grozoni în trupă, care a adus un suflu nou.

Grave for Sale sunt probabil prima trupă de surf rock din România, fiind influenţaţi de trupe precum: The Ghastly Ones, Dick Dale, Man or Astroman, Los Straitjackets şi The Break, însă până în prezent toate piesele Grave for Sale sunt compoziţii proprii.

Pe data de 28 august 2015 Grave for Sale lansează primul videoclip realizat de Cristian Maghiar – Doifilm – pentru piesa “Angry Surfer”, moment marcat printr-un concert la D’arc pe Mal, cu suportul trupei Arc Gotic.
În 2015 Grave for Sale participa la prima ediţie a festivalului Revolution şi tot în acelaşi ani, câştigă semifinala Banat a concursului GBOB România, calificându-se în finala naţională unde face o figură frumoasă.
În 2016 Grave for Sale participat în primul rockabilly festival în România, „Manufest”. În acelaş ani, a venit „Rasputin” (Bogdan Constantinescu) la bas cu influenţă mai dark şi experimental în trupă. Grave for Sale a început să adauge mai multă voce în muzica lor.

Grave for Sale înseamnă:
Chitară: Adi “Dr. Ribes” Ulmeanu
Bass: Bogdan „Rasputin” Constantinescu
Keyboards & Acordeon: Robyn “Shenanigans” Grozoni
Tobe: Tibi “le Rigid” Mijea

Katara, s-a format în ianuarie 2014 în oraşul Arad, perioadă în care membrii activau în alte trupe. Fiind din acelaşi oraş toţi membrii, bineînţeles erau deja prieteni de ceva timp, având chiar împreună câteva proiecte muzicale în trecut. După mai bine de un an de muncă şi compoziţie în sala de repetiţii, Katara îşi începe activitatea de concerte.

Din 2015 până în prezent trupa este activă în scena metal din România, concertând în câteva oraşe din ţară împreună cu trupe cunoscute, cum ar fi: Krepuskul, Truda, Unknown Scar şi altele.

În aprilie 2016, Katara găseşte un alt toboşar, Lupu, înlocuindu-l pe Leo, toboşarul cu care Katara a început “călătoria”.
Numele de Katara provine din limba greacă, mai exact din greaca veche, şi înseamnă “blestem”.
Genul muzical adoptat se încadrează într-un Melodic Death Metal cu anumite influenţe din mai multe genuri muzicale.

Kryhakk – Vocals (Cheşa Cristian)
Althar – Guitar (Kiss Cornel)
Robi – Bass (Both Robert)
Ţîră – Guitar (Ţîră Silviu)
Alex (Lupu) – Drums (Alexandru Sîrbu)

Mist – Trupa a luat fiinţă în anul 2014, la iniţiativa lui Cristian Vetan, Denis Avram şi Cristi Răchitan, care la vremea respectivă cântau împreună în formaţia Atlantis. Totul a început ca un proiect paralel, din dorinţa de a compune piese metal pe gustul lor, pe care mai apoi să le prezinte şi împătimiţilor de muzică rock. După ce au renunţat la Atlantis, l-au cooptat Ioan Nicuşor Caprariu la chitară bass. La vremea aceea existau deja două compoziţii, încă nefinsate şi câteva idei de piese viitoare. În formula de 4 au realizat primele 5 compoziţii, cu care au mers şi au cântat sub diferite titulaturi şi cu diverse colaborări pe la festivaluri de muzică rock, adunări ale împătimiţilor de motoare şi alte spectacole de gen. La momentul respectiv, piesele erau instrumentale şi erau cântate în formula 2 chitări, bass şi tobe. De asemenea, iniţiatorul trupei, Cristian Vetan, era implicat şi în alte proiecte.

La sfârşitul anului 2015, în formaţie este cooptat şi cel de-al cincelea membru, Nelu Todor la clape, cel care avea să vină şi cu ideea numelui de MIST. Împreună au rearanjat piesele, care acum au prins un contur mai aparte şi mers din nou să prezinte piesele pe diferite scene. De acum erau în 5, dar piesele erau în continuare instrumentale.

Abia la mijlocul anului 2016 este adus în trupă şi un solist în persoana lui Lucian Avramescu care finalizează componenţa formaţiei Mist, iar de atunci au pornit la drum în ceea ce se speră a fi o trupa rock de succes.

INVADER din Lupeni/Timişoara. Formaţia înfiinţată în 2013 promovează genul melodic death metal.

• 2014. Locul I la Brand New StageGurasada Summerfest.
• 2015. Locul 3 la Finala naţională GBOB România 2015. (În 2015 în competiţia GBOB România au fost înscrise 135 de formaţii din ţară şi din străinătate. După nouă semifinale regionale, Invader s-a aflat la un punct distanţă de marii câştigători.) În urmă participării la acest concurs s-a semnat contractul de distribuţie digitală cu casa de discuri Universal Music România.
• 2016. Locul I la OSTRING (Arena metalelor). Premiul a fost invitaţia în recital la Metalhead Meeting Festival.
• 2016. Locul I. Marele premiu la festivalul Posada Rock 2016, suma de 2000 de euro şi invitaţia în recital la Posada Rock 2017.
Albumul “Sons of a Dying Sun” (2016) este distribuit online de U Rock / Universal Music România. Cu peste 100 concerte la activ, Invader este disponibilă pentru orice festivaluri sau ocazii de spectacol în 2017.

Componenţă
• George Lazăr (voce, chitară)
• Răzvan Maxim (chitară)
• Alin Gherghe (chitară)
• Alex Soare (bas)
• Pavel Bogdan (tobe)

Share This