ovrgr-nights-ianVineri seară, pe 19 februarie, de la ora 21:00, Overground Music reia seria de concerte Overground Nights cu o a doua ediţie în Fratelli Studios (strada Glodeni, nr 1-3). De data această vor urca pe scenă trupele The Amsterdams, byron şi Robin and the Backstabbers. Biletele (în număr limitat) se găsesc în reţeaua www.iabilet.ro şi costă 40 de lei în perioada de presale (până pe 31 ianuarie).

Robin and the Backstabbers au încheiat anul 2015 lansând noul videoclip “Cosmonaut” de pe mult aşteptatul volum secund al trilogiei Bacovia Overdrive, “Arhanghel’sk”. Apărut în primăvara anului trecut, noul album conţine 14 piese despre scafandri, mirese şi îngeri, case în flăcări şi cântece duse de vânt. Discul a creat valuri de entuziasm şi de controversă, trupa strângând peste 1500 de oameni la concertul de lansare de la Halele Carol – cu siguranţă unul dintre cele mai importante şi mai reuşite evenimente de până atunci ale trupei.

byron promovează în prezent cel mai nou disc, lansat la casa de discuri Universal Music România; “Eternal Return” a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane, mixat la Bucureşti de către Dan Georgescu şi masterizat la Londra la Abbey Road de către Frank Arkwright, care a mai lucrat cu New Order, Joy Division, Blur, Arcade Fire şi alţii. Noul album are 12 piese corespunzând fiecare unei luni a anului şi este, în linii mari, o poveste despre ciclicitate, cu motive preluate din istorie şi mitologie. Sound-ul trupei a evoluat de asemenea, byron sunând mai abraziv, mai melodic şi mai modern ca oricând.

The Amsterdams s-au înfiinţat în 2005, cânta un mix eclectic de indie, rock şi pop şi au susţinut concerte în Marea Britanie, Franţa, Spania, Italia şi Ungaria, cântând de asemenea în deschidere pentru The Cranberries, Wolf Parade şi Handsome Furs. În prezent trupa lucrează la un nou album de studio, cel de-al cincilea, iar pe 19 februarie la Fratelli vor lansa un nou single.

Dacă vii la evenimentele Overground Nights vei putea asculta live artişti cunoscuţi şi mai puţin cunoscuţi din scena românească (alternative, rock, indie, electro, jazz) ce au în comun pasiunea fără margini pentru muzică şi intensitatea cu care trăiesc fiecare concert alături de public.

Biletele la concert sunt în număr limitat, se găsesc în reţeaua www.iabilet.ro (magazinele SAY Shops, UMAN, Senia, IQ BOX, agenţiile Perfect Tour, automatele Zebră Pay) şi costă 40 de lei până pe 31 ianuarie şi 50 de lei de pe 1 februarie până în ziua concertului inclusiv.

Share This