Formația ieșeană de Progressive Doom Metal Paragon Collapse anunță data și locul lansării albumului de debut, “The Dawning”, pentru 20 Ianuarie la club Wunderbrau 365 din Iași:
https://www.facebook.com/events/314814468922952/

Pre-comenzile sunt disponibile aici:
https://loudragemusic.bandcamp.com/album/paragon-collapse-the-dawning (digital pre-order)
http://shop.loudragemusic.com/paragon-collapse-the-dawning (Jewel-case CD pre-order)

The Dawning nu urmărește neapărat să transmită un mesaj, ci rămâne la latitudinea ascultătorului să identifice și să interpreteze un posibil mesaj. Cu toate că versurile pieselor descriu diverse stări și trăiri interioare, alternând între dragoste și nebunie, speranță și depresie suicidală, ne-am dori ca fiecare ascultător în parte să trăiască piesele în mod individual, să le înțeleagă din perspectiva propriilor experiențe, și dacă în urma audiției pieselor ascultătorul nu rămâne indiferent, înseamnă că scopul nostru a fost atins.

În ceea ce privește acest tablou, privitorul îi poate intui semnificația pornind chiar de la titlu. Zorii sunt mult mai mult decât acel crepuscul dinainte de răsărit. În cazul de față, zorii reprezintă adevărul absolut către care tindem ca oameni, acel adevăr frumos, totodată evidențiind faptul că existența se desfășoară între două extremități, minciună și adevăr. Prima extremă este alcătuită din viață plină de armonie, de frumusețe pură, care este însă dată uitării, iar astfel este distrusă. A doua extremă o reprezintă viața din perspectiva urătului, a minciunii și a urii, a cărei aspect de mascaradă înșeală și seduce omul. Aceste două extreme ne definesc viața, dihotomia în cadrul căreia ne ducem existența, lupta pe care o purtăm de la naștere și până la moarte. Adevărata frumusețe a vieții este astfel intangibilă, mult prea departe, mult prea singură, mult prea uitată, așteptând răsăritul aducător de revelație absolută.

Contacte:

Paragon Collapse
https://www.facebook.com/paragoncollapse/

Loud Rage Music
www.loudragemusic.com
loudragemusic.bandcamp.com

Share This