Peste 3.000 de spectatori au participat la ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș, eveniment desfășurat în weekend-ul trecut la Periam – Port.

Prima seară a evenimentului a inclus concerte cu Re-Born, după care spectatorii aflați în fața scenei principale au avut parte de recitalul maghiarilor care alcătuiesc Omega Diatribe. Apocalips, trupa din Sânnicolaul Mare care la sfârșitul anului trecut a împlinit 22 de ani de existență, a reușit să fie pe placul fanilor cu un concert de bun augur.  Surpriza serii a venit odată cu recitalul trupei bucureștene de punk Magazinu 51, formația cântând în locul maghiarilor de la Kazah, care nu au mai ajuns la ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș. Capul de afiș al primei seri a fost formația Bucovina, al cărei concert a avut parte de un feedback deosebit. La fața locului, distracția a fost colorată și de soundurile electronice de la celelalte scene.

Sâmbătă debutul pe scena mare a fost realizat de rapperul austriac Flo Knixx, după care muzicienii sârbi care alcătuiesc formația Drink Or Die au zguduit locația cu un amestec de punk și hardcore. Folk – metal – ul adus de sibienii de la E-An-na a avut parte și el de priză la public, iar cireașa de pe tort, legendara formație The Exploited a fost la-nălțime. Șuie Paparude a încheiat seara cu un show în care Bean, Dobrică și Michi au dat tot ce au avut mai bun din ei.

Revenirea festivalului Rock la Mureş,  primul eveniment de acest fel din ţara noastră (care a luat naştere în vara anului 2002 şi care a „rezistat“ până în anul 2008, revenind anul trecut) este una de bun augur. Dincolo de artiștii prezenți  pe scene, evenimentul are o magie aparte în primul rând grație locației mirifice pe malul Mureșului, care creează un vibe deosebit.

Share This