Cea de-a doua ediție Embargo Fest – eveniment desfășurat în perioada 16 – 19 mai la Dudeștii Vechi în județul Timiș – a avut parte de un succes deosebit, cele patru  zile de distracție fiind savurate așa cum se cuvine de numeroșii spectatori.  În cele patru zile de Embargo Fest, la fața locului au fost prezenți peste 8.000 de persoane. Pe scenele festivalului au evoluat peste 50 de artiști din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria, iar alături de concerte, au existat o sumedenie de activități: proiecţii de film, spectacolele de teatru pentru copii şi adulţi, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice, parc de distracţii și alte activități dedicate tuturor vârstelor.

„Anul acesta purtăm mesajul Green Vibes, deoarece Embargo Fest este mai mult decât un festival. Promovăm cultura în zonele rurale, minoritățile și viața la sat. Embargo Fest este şi un protest muzical îndreptat împotriva sondelor de explorare și exploatare de hidrocarburi, care pun în pericol viitorul agriculturii din Câmpia de Vest. Mesajul nostru, Green Vibes este unul cât se poate de actual. Credem că această întâmplare reprezintă un semnal de alarmă. În ultima perioada, în zona noastră au loc, din ce în ce mai multe schimbări climatice importante, iar furtuna puternică de duminică seara ne demonstrează cât de important este să avem grijă de agricultura zonei“, au declarat organizatorii evenimentului.

Printre artiștii care au făcut furori la fața locului s-au numărat și membrii trupei Subcarpați, care au avut parte de un succes deosebit la scena principală, iar Bean a mai avut o apariție surpriză și la Electric Base alături de Motanu şi Mc WoodieX. Totodată membri formaţiei Subcarpaţi şi-au exprimat susţinerea pentru lupta împotriva poluării mediului înconjurător.

De-asemenea Timpuri Noi au demonstrat că faima de care se bucură este cât se poate de întemeiată, spectacolul trupei conduse de Dan Iliescu fiind unul memorabil. O inedită pată de culoare la Embargo Fest a fost recitalul formației maghiare Kanizsa Csillagai, iar Sarmalele Reci au avut parte de asemenea de un public cât se poate de cald, care a fredonat alături de ei hiturile formației.

La Green Stage, formaţia Implant pentru Refuz s-a bucurat de un mare succes, fanii acestora au putut savura după mult timp un recital memorabil, în ciuda condiţiilor meteo. La Electric Base fanii de muzică electronică au dansat în ploaie până dimineaţa.

Cei entuziasmaţi de primul festival din an au ocupat zona de camping cu peste 80 de corturi şi rulote. Culto Cortul a fost şi el o atracţie aparte pentru cei mici, dar şi pentru cei mai mari. Spectacolele de teatru au avut parte numeroşi participanţi, unii dintre aceştia vizionând pentru prima oară un astfel de moment artistic.

Datorită condițiilor meteo nefavorabile, în ultima zi a festivalului, cea de duminică, organizatorii au fost nevoiți să întrerupă evenimentul, astfel încât recitalul lui Alen Islamovic (Bijelo Dugme) nu a mai avut loc. În timpul recitalului susținut de formația Țapinarii, duminică seara, la fața locului și în zona Sânnicolau Mare (la câțiva kilometri de Dudeștii Vechi), a avut loc o furtună puternică, astfel încât organizatorii au decis să întrerupă desfășurarea Embargo Fest. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar în perioada următoare urmează evaluarea pagubelor.

“Le mulţumim tuturor partenerilor, voluntarilor, organizatorilor şi prietenilor pentru susţinere şi pentru munca grea din zilele acestea. Fără ei, nu am fi reuşit să organizăm atât de bine ediţia de anul acesta. Le suntem profund recunoscători.”, au declarat organizatorii după una dintre cele mai obositoare zile, cea de după furtuna de duminică seara.

Share This