Romanian Thrash Metal Club, HateworkAsociaţia CulturalăManifest” și Etrurian Legion prezintă, evident cu mândrie, pentru prima oară în România, una dintre cele mai mari legende ale death metal-ului european din anii 1980-1990, printre pionierii death metalului progressive/ jazz fusion, Pestilence.

Trupa olandeză Pestilence chiar nu are nevoie de prezentare, fiind una dintre bornele absolut obligatorii ale genului pentru orice amator de durități, indiferent dacă îi asculta pe vremuri sau îi descoperă abia acum, odată cu revenirea pe scena extremă. Nu sunt multe formațiile care au reușit, de-a lungul anilor, să producă nu mai puțin de patru albume consecutive care să intre în categoria must have. Este vorba, bineînțeles, despre “Malleus Maleficarum” (1988), un debut discografic încă ancorat undeva între thrash-ul cu care au început și death-ul pe care aveau să-l definească ulterior, cu clasicul “Consuming Impulse” (1989). Și este vorba despre “Testimony of the Ancients” (1991), fără îndoială una dintre acele bijuterii de agresivitate împletită cu tehnică și melodie ale anului 1991. Și, în sfârșit, cum Pestilence au fost mereu cu un pas înaintea vremurilor lor, este vorba și despre excepționalul “Spheres” (1993), album care a nuanțat direcția tehnică, progresivă și jazzy ceva mai timidă a precedentului opus, îndepărtându-se cu siguranță de ceea ce lumea numea pe atunci death-metal sau, mai degrabă, creând o nouă dimensiune a genului. Un setlist alcătuit exclusiv din piese de pe aceste patru albume sună ca un vis împlinit pentru aproape orice metalist old-school și/ sau amator de „tehnicalități”, nu-i așa? Și chiar aceasta este oferta lui Patrick Mameli, mastermind-ul trupei, pentru turneul Fight the Plague, care prefațează apariția unui nou album, intitulat, se pare, “Hadeon“. Așa cum declara într-un interviu pentru Live Reviewer în anul 2013, Mameli încă mai poate contribui la comunitatea death metal prin pasiunea pe care o are pentru Pestilence încă de la înființare, în urmă cu mai bine de 30 de ani, și prin inspirația pe care nu și-a pierdut-o, în ciuda celor două mari hiatus-uri în existența trupei. De data aceasta, îi va avea alături pe excelentul chitarist român Călin Paraschiv (Necrovile etc.), pe bass-ist-ul sloven Tilen Hudrap (Vicious Rumours, Paradox) și, nu în ultimul rând, pe senzaționalul baterist român Septimiu Hărșan (Disavowed, Necrovile, Indian Fall, The Thirteenth Sun etc.).

Trupele care vor concerta în deschiderea celor două concerte sunt Distillator şi Rebaelliun.

Concertul din Bucureşti va avea loc în data de 13 Februarie 2018, în clubul Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50) şi vă este prezentat de Romanian Thrash Metal Club. Concertul din Cluj-Napoca va avea loc în data de 14 Februarie 2018, în clubul Flying Circus (str. Universității nr. 3) și vă este prezentat de Hatework (prin Asociația Culturală “Manifest”) cu sprijinul Romanian Thrash Metal Club.

Pentru concertul de la Bucureşti, biletele pot fi achiziţionate prin partenerii IaBilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara sau prin contactarea directă a membrilor Romanian Thrash Metal Club, la preţul de 65 de lei bucata.
Pentru concertul de la Cluj-Napoca, biletele pot fi achiziţionate prin partenerii Eventbook.Ro online, precum și la Cinema Florin Piersic și în rețeaua de librării Humanitas.Primele 100 de bilete vor avea prețul special de 45 de lei bucata, după acestea prețul de presale al biletelor va fi de 55 de lei bucata.
În ziua concertului, în măsura în care vor fi bilete disponibile la intrare, acestea vor costa 60 de lei. Numărul total de bilete scoase la vânzare este de 300.
Keep supporting extreme music!

 

 

Share This