ProgSphere în colaborare cu Jurnal Rock vã oferã o nouã searã specialã de sonoritãţi progresive în incinta celui mai prietenos loc din oraş, Question Mark. Invitaţi de onoare sunt austriecii inovativi de la Phi, aflaţi în plin turneu prin Europa la acest moment şi ai noştri purtãtori de cuvânt al progressive-ului, Axial Lead şi Mindcage Escape.

phi-28augAşadar, pe 28 august, vă aşteptăm la o seară care îmbină laturile moderne ale progressive-ului, de la avant-garde la post, alături de Phi, Axial Lead şi Mindcage Escape.
Aşa cum v-aţi aştepta, sonorităţile care vor părăsi Question Mark vor fi progressive de la început şi până la final.

Phi este o trupă deloc nouă pe scena prog-ului, mereu dornică de a sparge tiparul a ceea ce înseamnă noul val de progressive. Combinând într-un mod inedit elemente specifice prog-ului old school precum aducerea clapelor în peisaj, cu specificul instrumental al post rock-ului, Phigarantează o călătorie în lumea experimentelor greu de uitat. Până în prezent trupa are la activ patru materiale discografice: “For the love of ghosts”, “The deflowering of reality”, “Years of breathing”şi“Now the waves of sound remain”, iar pe perioada verii este pornitã într-un turneu de amploare care include deja peste 20 de concerte.

Axial Lead este un triumf al inventivităţii şi al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric şi vizual, care ne creează de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de uşor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monştri pe cât de metaforici, pe atât de ancoraţi în realitate. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se ţese o pânză în care îţi prinzi urechile în mod conştient, şi în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepţie: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri şi riff-uri care încorporează mii de influenţe şi o evoluţie armonică care te transformă într-un prizonier benevol. Concertele lor live sunt rapid ridicate la nivelul de unice pe plaiurile noastre de cãtre ascultãtori.

Mindcage Escape a fost întemeiată în 2012 în Bucureşti şi este adepta sonorităţilor progressive metal, cu influenţe din diverse alte genuri, formaţia descriindu-se ca fiind împotriva etichetelor de orice fel, din dorinţa de a putea experimenta liber. În 2014, trupa a lansat primul EP din carieră,“Straitjacket”,care a fost foarte bine primit de fani şi de critica de specialitate. Mindcage Escape deschid calea catre progressive-ul experimental ce va acapara Question-ul printr-o energie molipsitoare care conciliazã genuri de metal felurite printr-o singurã constantã: progressive-ul.

  • Open doors: 20:30
  • Ora de începere a concertelor: 21:30
  • Support trupe: 15 RON
Share This