Fluturii din stomac zboară, nu cad, pe asfalt și lasă (în stomac) găuri mici-mici, precum urechile de ac. Așa vom simți când Pinholes și Fluturi pe Asfalt ne vor cânta de-ale lor, în data de Joi 7 Noiembrie 2019, în /Form Space Cluj-Napoca. Pentru acest concert, biletele se pot achizitiona în avans de AICI, precum și la intrare, în limita disponibiltății, la prețul de 30 de lei.

Pinholes, care cu această ocazie lansează un EP nou, este o formație de rock alternativ, cu influențe de post/art-rock, shoegaze și post-punk, care a luat ființă în anul 2011, la Iași, fiind considerat un grup cu potențial în noul val de muzică underground din România. Numele formației este inspirat din “Dilema ariciului”, o metaforă pentru provocările intimității umane. În ciuda stilului dramatic și a versurilor încăpățânat melancolice, Pinholes și-au creat o bază de fani atrasă de izul melodramatic al rock-ului alternativ. Păstrând constantă ideea de a lansa un nou material odată la doi ani, 2017 aduce pentru Pinholes 2 EP-uri: “Sputnik” și “3 Moduri de Omorât Timpul (live in studio)“. În 2019, Pinholes lansează albumul live acustic “Haotic 3” și un nou album full length, numit “Dorumetru“. Titlul albumului este dat de un concept al sculptorului Valentin Vârtosu (Republica Moldova): Dorumetrul – Aparat de măsurat dorul, încercarea de a aduce în formă fizică a unui sentiment abstract, pur emoțional. Pinholes – “Dorumetru” caută în 12 piese fragilitatea amintirilor, a dorului și sentimentul de izolare în lipsa lor. Albumul de debut al trupei, intitulat “Zmei“, a apărut în 2013. Piese precum “Avem un Loc” sau “Poza” au adunat rapid susținători în circuitul de radio alternativ din țară. Până la sfârșitul anului, cu ajutor și suport din partea unei echipe de management profestioniste și piese în heavy rotation pe Radio Guerrilla, potențialul trupei a început să fie recunoscut prin două premii oferite de Revista Sunete și de site-ul Metalhead (Best Alternative Newcomer – Metalhead Awards ediția 2013). Începând cu anul 2014, Pinholes a devenit o constantă în circuitul pub-urilor și locațiilor din țară, pregătind, în același timp, cel de-al doilea album. La începutul anului 2015, a fost lansat “Era Pietrelor Neșlefuite“, titlul fiind inspirat de către poezia „La Lecție” a poetului Marin Sorescu. Al doilea album a adus un sunet mai experimental comparat cu “Zmei“, simțindu-se influențele post-rock, art-rock sau shoegaze pe piese precum “Balada Împăratului Ros” sau “Hena“. Totul la Pinholes este cu iz melodramatic și mentalitate independentă, Formula actuală a grupului este: Vladimir Ivanov – voce/chitară, Andrei Gheo – chitară, Vlad Vârtosu – voce/chitară, Sergiu Ivanov – chitară bass și Robert Moțoc – tobe.

Trupa de post-rock/post-metal Fluturi pe Asfalt revine, cu această ocazie, pe scenă după mai mulți ani de absență. S-a format la Cluj-Napoca, în anul 2010, iar până in prezent a lansat 2 albume: “Reconstituire” (2010) și “Munți Sub Mari” (2015). Membrii actuali ai trupei sunt: Eugen Maleș – voce, chitară; Andrei Gheo – chitară; Andrei Ionescu – chitară bass și Robert Motoc – tobe.

Share This