Cu ocazia aniversării de 5 ani a Waves With New Ends, germanii de la Pink Turns Blue și ai noștri Arc Gotic vor concerta în Cluj-Napoca (Miercuri, 11 Martie 2020, /Form Space) și în București (Joi, 12 Martie 2020, Club Control). Pentru concertul de la Cluj-Napoca, biletele pot fi achiziționate în avans de AICI, la prețul de 40 de lei biletul. Pentru concertul de la București, biletele pot fi achiziționate în avans de AICI, tot la pretul de 40 de lei bucata.

Pink Turns Blue este una dintre cele mai influente trupe de post punk / new wave din Germania. Formată în anul 1985, trupa aniversează în acest an 35 de ani de activitate. Primul EP al grupului, intitulat “If Two Worlds Kiss“, a apărut în anul 1987. Trupa a devenit, astfel, una dintre pionierele la nivel mondial a curentelor “darkwave” (albumul “Meta“, 1988) și coldwave (albumele “Eremite“, 1990 și “Aerdt1991). După mai multe hit-uri ale subgenului, cum ar fi “Michelle“, “Walking on Both Sides“, “Your Master is Calling“, “The First“, “I Coldly Stare Out“, “Touch the Skies“, “Catholic Sunday“, “Missing You“, “If Two Worlds Kiss“, “Moon” și “Seven Years“, Pink Turns Blue s-a despărțit în anul 1995. În anul 2003, grupul s-a reformat pentru a apariția la câteva festivaluri, reunire care s-a dovedit a fi de succes, astfel încât grupul a lansat un album “best of”, intitulat “Re-Union“, care a fost urmat de albumele “Phoenixîn anul 2005 și “Ghost” în anul 2017.

Arc Gotic este un grup format în anul 1992, la Timișoara. Primul album, intitulat “Catehism“, a fost lansat în Ianuarie 1994. Versurile pieselor de pe acest album au fost influențate din creația simbolistului George Bacovia. După câteva schimbări de line-up, Arc Gotic a început să lucreze la un nou album, intitulat “Decadent“, care a fost înregistrat în iarna anului 1997 și lansat în vara anului următor. La sfârșitul anului 2008, cel de-al treilea album al grupului, intitulat “Pavilion Marilla“, a fost lansat.

Share This