Noii noștri prieteni vin de la… Budapesta. Stați puțin, nu cârâiți, pentru că e vorba de o trupă înființată de un român și, până la urmă, dacă n-ați avut o problemă cu DorDeDuh (strămutați prin Italia) sau Manfellow (ajunși în Germania), ca să dăm doar două exemple, de ce să-i judecăm altfel? Așa că hai să-i cunoaștem.

Omega-Diatribe

Omega Diatribe a fost înființată în 2008 de compozitorul și chitaristul român Gergő Hájer, născut în Carei, și basistul Ákos Szathmáry. După ani de muncă asiduă, la sfârșitul lui 2013, Omega Diatribe a lansat albumul de debut, “IAPETUS”. Băieții au înregistrat albumul în propriul studio, 515 Studio, din Budapesta. “IAPETUS” a fost mixat și masterizat de fondatorul Omega Diatribe, chitaristul Gergő Hájer.

La începutul verii lui 2014, toboșarul, Dávid, decide să parăsească trupa. După acest incident, Omega Diatribe lansează un nou EP, “Abstract Ritual”, pe 26 februarie 2015, avându-l la tobe pe legendarul Kevin Talley (Suffocation, ex-Six Feet Under/Chimaira/Misery Index/Daath). 

OD Iapetus cover.jpg

Noul toboșar, Tommy Kiss, s-a alăturat trupei la începutul lui 2015. În vara lui 2015, Omega Diatribe a semnat cu casa de discuri americana Independent Ear Records, iar EP-ul “Abstract Ritual” va fi lansat în Statele Unite pe 11 septembrie.

Membrii trupei sunt:

  • Gergő Hájer – guitar, fx
  • Attila Csaszar – guitar
  • Ákos Szathmáry – bass
  • Tommy Kiss – drums
  • Gergely Komáromi – vocal

AbstractRitual 2015Mai multe detalii, dar și muzica lor, găsiți pe canalele lor de comunicare:

Share This