I-am descoperit recent pe cei de la Echo și, ascultându-i, nu ne-a venit să credem că cineva mai poate cânta așa în vremurile noastre. Iar asta ne-a facut foarte curioși să le aflăm povestea. Și pentru că avem inima largă, nu ținem povestea doar pentru noi.

Povestea noastră, a trupei ECHO, începe demult, la sfîrştul anilor 80, când am cântat prima oară, cu mult entuziasm, însă puţine realizări, într-o epoca în care rock-ul şi pletele lungi nu prea aveau sorţi de izbândă. A trebuit să treacă foarte mult timp ca ecoul cântecelor de atunci să se întoarcă şi să ne găsească la fel de entuziasmaţi de muzică.

Ne-am reîntâlnit în 2007 şi am început repetiţiile folosind o parte din vechile idei , dar mai ales piese de inspratie nouă.

 

În 2010 apare albumul “The Dream”, considerat de noi o punte între vechi şi nou.
În 2013, cel de-al doilea album, “Coming Home”, aduce un sunet mult mai modern şi o structură melodică cât şi ritmică mult mai elaborată.

 

Anul 2017 găseşte trupa ECHO în mijlocul creaţiei celui de-al treilea album. Explorând noi teritorii muzicale, sperăm că apariţia acestuia va surprinde din nou.

Probabil că, pentru cei împătimiţi de analiza şi clasificarea muzicii, sound-ul nostru se apropie de rock-ul progresiv însă, pentru noi, Echo este nostalgia anilor ’70 -’80 cînd majoritatea trupelor mari se adresau publicului cu un mesaj elaborat şi complex, atât la nivel liric cât şi muzical. Fără a încerca o antiteză cu muzica ultimilor ani, dorim să plasăm muzica noastră pe un plan ce rezonează deopotrivă la nivelul intelectului şi al sufletului.

Le urăm bun venit celor de la Echo, iar muzica lor o puteți asculta de acum la Definite Rock!

Share This