În acest moment, biletele pentru concertul Alestorm și Skálmöld din /FORM Space Cluj-Napoca din data de 26 Noiembrie 2018 sunt disponibile la prețul de 75 de lei bucata (acces general). Biletele pot fi achiziționate în avans doar online, de AICI. În ziua concertului, la intrare, prețul unui bilet va fi de 80 de lei.

Alestorm, cea mai cunoscută trupă de pirate metal de pe scena internațională, a debutat în 2008 cu materialul Captain Morgan’s Revenge. Înainte de acest moment, trupa a fost înființată sub numele de Battleheart în 2004, fiind creeată cu intenția de a fi o trupă de power metal și atât. Succesul piesei “Heavy Metal Pirates” i-a convins pe membri să adopte permanent tema piraților și să încorporeze elemente de folk metal. Având un ton vesel, trupa a experimentat de-a lungul timpului cu influențe din diferite subgenuri de metal, de la thrash (“Black Sails at Midnight”) până la black (“Death Throes Of The Terrorsquid”). Un element propriu trupei este varietatea de instrumente muzicale utilizate, piesele lor având secvențe de acordeon, trombon, trompetă și multe altele. Alestorm revin în România după mai mult de un an de la ultima reprezentație, care a avut loc la Rockstadt Extreme Fest 2017.

Fondată acum aproape 10 ani, trupa islandeză Skálmöld este printre cei mai importanți exponenți ai stilului viking metal. Trupa s-a format din prietenia dintre Snæbjörn Ragnarsson (chitară bass și voce) și Björgvin Sigurðsson (chitară și voce), prieteni din copilărie. După ce au cântat împreună în trupe de death metal și punk, cei doi au hotărât să înființeze în 2009 o trupă, deși inițial au vrut să fie doar un hobby. După ce au semnat un contract cu casa de discuri Napalm Records în 2011, au început să crească din ce în ce mai mult pe scena internațională, fiind invitați să participe la Wacken Open Air în același an și ajungând la finalul lui 2013 să cânte alături de Orchestra Simfonică Islandeză. În România, trupa a căpătat notorietate după ce a concertat de două ori în 2015, o data în deschiderea trupei elvețiene Eluveitie, în Februarie, și a doua oară în Octombrie, în cadrul festivalului Maximum Rock Festival.

Organizatori: Promusic Events & Maximum Rock România.

Share This