Progressive Soldiers SibiuProgressive Soldiers împreună cu Jurnal Rock, vă invită la un eveniment tematic 100% progressive, 100% românesc. Soldaţii care vor “mărşălui” sub îndrumarea unor tonalităţi de prog rock sau prog metal sunt Red Magnetic, Axial Lead şi Untold Faith. Începând cu playlist-ul de dinaintea concertelor şi cel de la afterparty-ul ce va urma după un jam session sănătos în cadrul căruia trupele se vor dezlănţui liber aducând un omagiu acestui gen muzical, şi până la setlist-ul pe care trupele îl pregătesc cu dedicare, seara va fi dedicată progressive-ului.

Progressive Soldiers se opreşte în acest weekend la Sibiu şi Cluj:

  • 25 septembrie – Red Magnetic şi Axial Lead – Sibiu – Rock Pub & More. Event.
  • 26 septembrie – Red Magnetic, Axial Lead şi Untold Faith – Cluj Napoca – Hard Club. Event.

Progressive Soldiers Cluj

Support trupe: 15 lei (câştigurile obţinute vor fi utilizate exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor trupelor).

Programul complet va fi anunţat pe paginile evenimentelor.

Perseverentă şi visătoare fără cusur, trupa Red Magnetic a lansat mai multe materiale discografice de-a lungul carierei, cel mai recent fiind dăruit spre ascultare chiar anul trecut: “The Second Shadow”. Red-ul sfidează brav legile muzicii şi străbate ritmic anii trecători cu o poftă nesfârşită de mai mult. Îmbinând un prog rock delicat introdus în scenă printr-o acustică meditativă, un instrumental alternant, fără margini stilistice şi adâncit în idealul lui Petrucci, dar echilibrat de o voce feminină care îmblânzeşte contrastul dinamic dintre secţiunile acustice şi cele electrice, Red oferă în dar ascultătorilor o experienţă unică.

Axial Lead este un triumf al inventivităţii şi al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric şi vizual, care ne creează de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de uşor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monştri pe cât de metaforici, pe atât de ancoraţi în realitate. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se ţese o pânză în care îţi prinzi urechile în mod conştient, şi în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepţie: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri şi riff-uri care încorporează mii de influenţe şi o evoluţie armonică care te transformă într-un prizonier benevol.

Trupa Untold Faith şi-a pus bazele undeva în Carei, de unde ne-a fost dăruită şi o altă trupă de calibru mare şi anume, Psycho Symphony, chiar de către doi dintre membri Untold Faith. Trupa uimeşte prin gândurile lor muzicale transpuse într-un instrumental pe cât de agresiv, pe atât de tehnic şi complex. EP-ul lor, “no image, just substance” ne oferă o “substanţă” instrumentală, timp de trei piese, care escaladează de la technical thrash către progressive, frumos întregită de un ritm groovy şi un vocal clean melancolic. În prezent trupa lucrează la un alt material alături de un nou vocal, care vine la pachet cu o nouă abordare muzicală, la fel de complexă și groovy, însă condimentată cu core și elemente de progressive: “progressive quadcore”.

Join the progressive army! Un turneu susținut și promovat de Definite Rock!

Share This