ABIGAIL prezintă “Respir”, primul extras pe single de pe albumul la care lucrează de zor şi care va conţine 10 cântece. Odată cu acest single, formaţia dezvăluie şi identitatea noului solist vocal, în persoana lui Ioan “John” Preda. Acesta a mai activat şi în trupa Concurrency in Knowledge. John îl înlocuieşte, astfel, pe Mihu după o aventură de aproape 6 ani împreună. Mihu, rămâne, însă, apropiat de ABIGAIL, atât prin proiectele pe care le vor avea împreună, în continuare, cât şi sufleteşte. Vocea sa se va regăsi pe acest album, dar toate amănuntele la timpul lor.

john3

Cântecul “Respir” nu este unul definitoriu ca stil (funeral doom) pentru formaţie, însă prefigurează atmosfera care se va regăsi pe acest album şi care poartă titlul provizoriu de “Dark Days Turned Into Blue Nights”. Mai mult ca sigur că numele va fi schimbat, având în vedere decizia ca 8 dintre cele 10 cântece să fie cântate în limba română, încă o premieră pentru doom-ul românesc.

Ca un amănunt legat de această lansare, din păcate, ea vine în ziua în care un prieten de demult a plecat spre o lume mai bună. Aşa încât, băieţii au considerat să dedice acest cântec memoriei lui Dorin, care a încercat câteva repetiţii alături de ei în 2007. Mesajul cântecului este, totuşi, unul pozitiv şi afirmă dorinţa de viaţă a celor care trec prin drame psihologice personale. Este un cântec dedicat tuturor acelora care se luptă cu depresii severe, borderline şi care îşi inhibă strigătele de ajutor. Dacă aveţi asemenea prieteni printre voi, ajutaţi-i cât încă nu e prea târziu…

“Sunt nor luat de vânt…
Înfrânt, vreau să simt iar.
Inspir.
Expir.”

Videoclipul este produs, editat şi regizat de către Răzvan “R” Alexandru, de asemenea membru în ABIGAIL. Absolvent de regie de film, Răzvan a mai colaborat şi cu artişti precum Eye of Solitude, Gothic, Taine, Clouds şi alţii.

Abigail https://www.facebook.com/AbigailDoom/

 

Share This