În urma primei ediţii de Progressive Soldiers care a avut loc în mai în Bucureşti şi a feedback-ului primit de la publicul de pe teritoriul ţării, am decis să venim mai aproape de voi, prin susţinerea unui scurt turneu. Aşadar, Progressive Soldiers împreună cu Jurnal Rock, vă invită la un eveniment tematic 100% progressive, 100% românesc. Soldaţii care vor “mărşălui” sub îndrumarea unor tonalităţi de prog rock sau prog metal sunt Red Magnetic și Axial Lead, alături de Subliminal Damage şi Untold Faith. Începând cu playlist-ul de dinaintea concertelor şi cel de la afterparty-ul ce va urma după un jam session sănătos în cadrul căruia trupele se vor dezlănţui liber aducând un omagiu acestui gen muzical, şi până la setlist-ul pe care trupele îl pregătesc cu dedicare, seara va fi dedicată progressive-ului.

ProgressiveSoldiers-10oct

Progressive Soldiers doreşte, mai presus de a deveni o obişnuinţă concertistică a fanilor genului progressive, să fie o comunitate care reuneşte în special trupe româneşti de progressive, de vază sau aflate la început de drum, în mijlocul unei atmosfere de prietenie şi relaxare pe valuri de tonalităţi progressive, de la rock la metal şi instrumental. Progressive Soldiers vrea să ofere fanilor genului o şansă de a participa la concerte 100% prog în urma cărora să simtă că au regăsit în cadrul lui tot ceea ce îşi doreau de la un astfel de concert.

Progressive Soldiers – The Tour:

Support trupe: 15 lei (câştigurile obţinute vor fi utilizate exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor trupelor). Open doors: 20:30.

Programul complet va fi anunţat curând.

Perseverentă şi visătoare fără cusur, trupa Red Magnetic a lansat mai multe materiale discografice de-a lungul carierei, cel mai recent fiind dăruit spre ascultare chiar anul trecut: “The Second Shadow”. Red-ul sfidează brav legile muzicii şi străbate ritmic anii trecători cu o poftă nesfârşită de mai mult. Îmbinând un prog rock delicat introdus în scenă printr-o acustică meditativă, un instrumental alternant, fără margini stilistice şi adâncit în idealul lui Petrucci, dar echilibrat de o voce feminină care îmblânzeşte contrastul dinamic dintre secţiunile acustice şi cele electrice, Red oferă în dar ascultătorilor o experienţă unică.

Axial Lead este un triumf al inventivităţii şi al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric şi vizual, care ne creează de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de uşor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monştri pe cât de metaforici, pe atât de ancoraţi în realitate. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se ţese o pânză în care îţi prinzi urechile în mod conştient, şi în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepţie: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri şi riff-uri care încorporează mii de influenţe şi o evoluţie armonică care te transformă într-un prizonier benevol.

Subliminal Damage şi-a luat avântul în 2012 din frumuseţea liniştitoare a Iaşiului, ascultătorul putând regăsi în pântecele ei un amalgam furtunos de genuri muzicale. Trecutul muzical divers colorat este cel care dă plusul de creativitate trupei. Ascultând compoziţiile celor de la Subliminal Damage vei trăi experienţa unei călătorii enigmatice şi experimentale prin breakdown-uri şi complexe tehnici progresive, fuziuni de idei ieşite din tipar şi redate printr-un distors şi high gain pătrunzător şi solo-uri extinse care te plimbă prin poliritmi ce te trimit cu gândul la Meshuggah, Tool sauMastodon. În prezent trupa se pregăteşte de lansarea unui nou material discografic.

Trupa Untold Faith şi-a pus bazele undeva în Carei, de unde ne-a fost dăruită şi o altă trupă de calibru mare şi anume, Psycho Symphony, chiar de către doi dintre membri Untold Faith. Trupa uimeşte prin gândurile lor muzicale transpuse într-un instrumental pe cât de agresiv, pe atât de tehnic şi complex. EP-ul lor, “no image, just substance” ne oferă o „substanţă” instrumentală, timp de trei piese, care escaladează de la technical thrash către progressive, frumos întregită de un ritm groovy şi un vocal clean melancolic. În prezent trupa lucrează la un alt material alături de un nou vocal, care vine la pachet cu o nouă abordare muzicală, la fel de complexă și groovy, însă condimentată cu core și elemente de progressive: “progressive quadcore”.

Avem un săculeț plin cu surprize pentru voi pe toată durata promovării evenimentelor cât și în serile dedicate lor, stay tuned and spread the good news.

Scrieţi şi trăiţi istoria progressive-ului în România alături de Red Magnetic, Axial Lead, Subliminal Damage şi Untold Faith. Join the progressive army!

Artwork și afiș realizat de Radu Damian.

Share This