1. Statistica premiilor GBOB România 2015

Ne mândrim cu faptul că (deja) GBOB România 2015 este competiția autohtonă care a oferit cele mai multe premii formațiilor autohtone… Trebuie avut în vedere faptul că GBOB România 2015 nu se află încă la jumătatea competiției. Mai sunt încă 5 Semifinale de parcurs înainte de Finala Națională, dar dorim să se afle că deja am depășit orice record de număr de premii oferite de un singur concurs muzical în România.

GBOB

La Festivalul Top-T Buzău, în anii lui de glorie, se acorda Marele Premiu și premii pentru locurile 1,2 și 3 pe două secțiuni (alternative și metale), premii pentru cel mai bun solist, chitarist, basist, clăpar, baterist, instrument de suflat, premiul publicului, premiul juriului și poate încă un premiu special… în total maxim 17 premii într-o ediție de concurs…

Până acum la ediția din 2015 a concursului GBOB România au participat 51 de formații în 4 Semifinale regionale GBOB (Transilvania, Oltenia, Muntenia și Crișana-Maramureș); 14 oameni angrenați în domeniul muzical au participat în juriu și s-au acordat 23 de premii pentru 16 grupuri muzicale diferite!

(…și aici nu am ținut cont de premiul Dusty Sounds de la Cluj acordat tuturor participanților la etapa respectivă)

La Râmnicu Vâlcea s-au oferit 7 premii pentru 6 formații diferite!

La Oradea, Riot Monk a devenit cea mai premiată formație din istoria GBOB România, plecând acasă cu patru premii din partea juriului (dar fără să se califice în Finală!).

Toate formațiile care au participat în competiție până acum au primit un voucher de reducere de la Guitar Shop România.

Pentru o analiză mai atentă, enumerăm premiile acordate în fiecare etapă încheiată a competiției GBOB România 2015 din prima jumătate de an în următorul articol din revista de critică muzicală, ClickZoomBytes: http://czb.ro/articol/9413/

Deoarece avem de gând să organizăm 9 Semifinale GBOB regionale în 2015, spre deosebire de regula internațională – prin care se califică o singură formație din etapa Semifinalelor la Finala națională, am obținut acordul să permitem calificarea a câte două formații din fiecare Semifinală la Finala națională GBOB România 2015.

GBOB-22maiStone Light este prima formație confirmată în programul festivalului ARTmania 2016. Datorită competiției GBOB România, este prima dată în istoria festivalului că prima formație confirmată în program este una autohtonă!

La GBOB România 2015 s-a realizat primul schimb de experiență internațional, la Semifinala GBOB Crișana-Maramureș, unde o formație de Metal din Satu Mare a câștigat premiul de cântare la Debrecen (HU), și o trupă de Blues din Debrecen a câștigat premiul de cântare la Brașov.

Premiile care au fost schimbate după încheierea etapelor au fost:

Premiul Revolution Festival (de la Semifinala GBOB Oltenia): în loc de I’m The Trip (Sibiu), s-a dus Invader, pentru că unul din artiștii de la prima formație menționată avea un drum confirmat în străinătate în aceeași perioadă.

Premiul Out of Doors Festival (de la Semifinala GBOB Muntenia): în loc de Basska va merge Purple Dandies deoarece organizatorii nu oferă doar transport și masă formației câștigătoare iar prima formație amintită avea o cotă care nu i-a permis să accepte oferta de cântare.

2. Citate

tegnap részt vettünk a GBOB Romania nagyváradi elődöntőjén az Abyss Rock & Metal Pub ban! eléggé jó volt a hangulat meg a közönség is, már most visszavágyunk! :v jó hír, hogy sikerült magunkkal hazahoznunk néhány nyereményt, többek között további fellépési lehetőségeket Romániában! 😀 a részletekről idejében szólunk majd! 😉 – PlugIN, 1 iunie 2015

Orădenii pot fi mândri că au două formaţii care merg mai departe. Ca dovadă că ceea ce s-a întâmplat vineri seara (29 mai) în Abyss a fost luat în serios, nivelul prestaţiilor a fost ridicat iar prezenţa pe scenă a fost conform unui eveniment de anvergură precum GBOB. Următoarea este Semifinala ArtMania. Rock şi Metale din 30 iulie, de la Sibiu. – Camelia Bușu, Jurnalul Bihorean, 2 iunie 2015

3. Revista presei (29 mai – 4 iunie 2015)

– 29 mai 2015. Definite Rock

http://definite.ro/index.php/7-blog/451-semifinala-gbob-crisana-maramures-in-presa

– 1 iunie 2015. Bihor Online (semnează Camelia Bușu)

http://www.bihon.ro/doua-formatii-din-oradea-in-finala-gbob/1540369

– 3 iunie 2015. mariustuca.ro (semnează Alex Revenco)

http://www.mariustuca.ro/muzica/trupele-oradene-baby-elvis-si-n-o-r-au-castigat-semifinala-gbob-crisana-si-maramures-7789.html

– 3 iunie 2015. Romanian Rock Radio

https://www.facebook.com/RomanianRockRadio/posts/871714702892325

– 3 iunie 2015. Definite Rock (semnează Cătălin Roșioru)

http://definite.ro/index.php/7-blog/457-castigatorii-semifinalei-gbob-crisana-maramures

– 4 iunie 2015. Let’s Rock

http://www.letsrock.ro/noutati-Supliment+GBOB+Semifinala+GBOB+Crisana+Maramures+Abyss+Rock+Metal+Pub+Oradea-7422.html

Semifinalele GBOB 2015 

  • 21 martie – Cluj-Napoca (Hard Club) – Finaliștii: Vespera (CJ/AB), Face Today (HR)
  • 15 mai – Rm. Vâlcea (Aby Stage Bar) – Finaliștii: I’m The Trip (SB), Invader (HD)
  • 22 mai – București (Club Fabrica) – Finaliștii: Basska (B), The Purple Dandies (B)
  • 29 mai – Oradea (Club Abyss) – Finaliștii: Baby Elvis (Oradea), N.O.R. (Oradea)
  • …urmează Semifinala GBOB Artmania joi, 30 iulie, la Oldies Pub Sibiu în cadrul ediției aniversare ARTmania Festival 10 ani.
  • 10 septembrie – Tg.Mureș (Jazz&Blues)
  • 19 septembrie – Iași (Underground Pub)
  • ?? octombrie (TBA) – Timișoara (Scottish Pub)
  • 29octombrie – Timișoara (Daos Club)
Share This