Cel de-al patrulea single al proiectului REȘIȚA ROCKS este o nouă interpretare a piesei “Blestem”, o compoziție a trupei resitene de Death Metal, NECROTICISM, care a activat între anii 1991-1994 și a înregistrat albumul intitulat “Exces Morbid”. Componența trupei în acea perioadă era Cosmin “Sodom” Dan (voce și chitară), Flavius “Speedy” Păun (bass), Sorin “Gringo” Grindean și Toni Dijmărescu (chitară). De-a lungul carierei relativ scurte au reușit, datorită stilului fără compromisuri și al textelor în limba română, să cucerească numeroși fani și să atragă atenția lui Lenți Chiriac, care a difuzat în mai multe rânduri piesa “Blestem” în emisiunea radio “Studio Rock”.

Pe noua versiune părțile de voce le-au revenit invitaților Vlad Bușcă (basist și vocalist al trupei L.O.S.T. și o persoană foarte implicată în undergroundul românesc) și Adrian “Molester” Dan (ex. LOUDRAGE și fondator al casei de discuri Loud Rage Music), ambii excelenți cunoscători ai scenei.

Vlad Bușcă: “Aș vrea să evidențiez faptul că o melodie veche de aproape 25 de ani, compusă în Reșița pe scule improvizate, dar adusă cu ajutorul tehnologiei în 2018, nu sună cu nimic mai prejos decât producțiile actuale. Și când auzim muzicieni români mai în vârstă spunând că altfel ar fi stat lucrurile dacă s-ar fi născut în altă țară sau în altă decadă, să ne gândim că poate această afirmație conține și o doză de adevăr.”

Adrian “Molester” Dan: “Urmăresc proiectul Reșița Rocks de la început și mi se pare o idee deosebit de interesantă, unică aș putea spune; e de lăudat câtă pasiune și dăruire au pus în acest proiect inițiatorii lui, tocmai de aceea sper să aibă parte de cel puțîn la fel de multă apreciere a muncii lor. În legătură cu piesa “Blestem”, sunt sigur că rezultatul final va impresiona fanii Thrash și Death Metal autohtoni.”

Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu în studioul sau, DadiuStudio, aflat în localitatea Alcossebre din Spania, iar proiectul grafic este realizat de artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborările cu trupa BUCIUM pe albumul “Miorița” sau cu GOODBYE TO GRAVITY pe albumul “Mantras Of War”.

Proiectul REȘIȚA ROCKS a fost înființat de muzicienii Toni Dijmărescu, Adrian Nițulescu și Flavius Suciu, care și-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referință ale rockului reșițean din anii ’80-’90, cum ar fi TRANSROCK, SCREAMING HEADS, ARGOTIC, ATTIS, KRATER sau RAMSES. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan și sprijinirea artiștilor și al trupelor din regiune.

Reșița Rocks pe Facebook: https://www.facebook.com/resitarocks

Share This