După primirea deosebit de călduroasă avută de “Humanity”, precedentul single, (emisiunea Heavy Metal Magazine TV cu Lenți Chiriac, revista Maximum Rock, Metalhead, Radio România, Radio Definite Rock, Radio Trib etc.), proiectul REȘIȚA ROCKS lansează după o pauză creativă de câteva luni un nou single intitulat “Singuri printre oameni”. Și de data aceasta, la voce se află Costin Adam, solistul legendarei trupe PHOENIX și al grupului NEXUS.

“Singuri printre oameni” aparține în original formației reșițene ATTIS, care a abordat stilul Melodic Metal și a activat între anii 1992-1997 și 2011-2013. În anul 1996 a editat un album numit “Memento Mori” în formula Lucian Bogdan (voce și clape), Dolores Matias (voce), Florin Mareș (chitară), Flaviu Vermeșan (chitară), Adrian Nițulescu (bass) și Dani Enoiu (tobe).

Noua versiune a piesei a fost interpretată de Toni Dijmărescu (chitară), Adrian Nițulescu (bass), Flavius Suciu (tobe) și de noii lor colaboratori, Vlad Toma (clape, ex. DESANT și SYN ZE ȘASE TRI) și Dan Albu (voci adiționale, ex. PHOENIX și NEXUS). Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu în propriul său studio, DadiuStudio, aflat în localitatea Alcossebre din Spania, iar proiectul grafic este realizat de artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborarile cu trupa GOODBYE TO GRAVITY pe albumul “Mantras Of War” sau BUCIUM pe albumul “Miorița”.

“Am fost fericit când colegii mei au propus ca următoarea piesă pe care o “atacam” să fie cea a trupei ATTIS, trupă în care am cântat mulți ani și de care mă leagă amintiri frumoase. În timp ce-mi înregistram părțile, m-am simțit din nou ca la 20 de ani – a fost un sentiment absolut unic”. (Adrian Nițulescu)

Proiectul REȘIȚA ROCKS a fost înființat de muzicienii Toni Dijmărescu, Adrian Nițulescu și Flavius Suciu, care și-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referință ale Rockului reșițean din anii ’80-’90, cum ar fi PENTRU VOI, KRATER, NECROTICISM, ARGOTIC, RAMSES, SCREAMING HEADS sau TRANSROCK. Scopul proiectului este promovarea Rockului din Banatul Montan și sprijinirea artiștilor și al trupelor din regiune.

Reșița Rocks pe Facebook: https://www.facebook.com/resitarocks

Share This