După o pauză destul de lungă, iată că vă prezentăm oficial primul număr din noua serie a revistei Maximum Rock pe care vă invităm cu drag să o răsfoiți, în speranța că o să vă placă la fel de mult cum ne-a plăcut și nouă să lucrăm la ea!

Editorial:

Oricine vrea să vorbească despre eficienţă şi mersul vremurilor se va întreba, nu fără o anumită legitimitate, ce rost ar mai avea să ai astăzi un format tipărit. Online-ul oferă toate facilităţile, este uşor de accesat, permite o actualizare mult mai rapidă a conţinutului editorial. Şi totuşi, cei mai mulţi dintre cei care ar da un asemenea răspuns au acasă o bibliotecă. Nu este vorba despre a refuza evoluţia mijloacelor de exprimare. Nici despre o cantonare în trecut. Dar, la fel cum un CD sau un disc de vinil – sau, de ce nu, chiar o casetă – poate fi pipăit, întors pe toate părţile, „împodobit” de un autograf al artistului, o revistă poate fi ţinută în mână, vreo fotografie are şansa să ajungă pe un perete sau măcar într-un caiet, paginile pot fi date cu foşnet şi mirosite. Realitatea virtuală câştigă tot mai mult teren, dar omul rămâne o fiinţă spirituală ȘI corporală, care tânjeşte după realizarea ambelor dimensiuni. Articole, interviuri, recenzii, fotografii online – toate au un caracter oarecum volatil, trebuie salvate în fişiere care riscă să fie şterse sau uitate, iar o simplă sincopă în conexiune ne poate lipsi de o referinţă utilă când ne e lumea mai dragă.

 

Acesta nu este un manifest împotriva platformelor online. Avem şi noi, cum bine ştiţi, site-ul nostru, www.maximumrock.ro. Dar am început, acum multă vreme, cu o revistă tipărită, care a apărut regulat timp de patru ani. Și țin minte și acum vremurile când mă plimbam prin Cișmigiu imediat după ce o cumpăram de la Muzica – nu aveam răbdare până ajungeau prin poștă exemplarele care mi se cuveneau – și eram oprit de câte un rocker care se interesa de unde o poate lua. Nu ştiu ce va fi peste încă o jumătate de secol. Dar generaţiile actuale – chiar şi cele care abia deschid ochii către desluşirea literelor – încă mai au cultura tipăriturii. Iar marii noştri colegi din Occident – Metal Hammer, Rock Hard, Classic Rock şi atâţia alţii – continuă să meargă pe această linie, în paralel cu site-urile. Peste 50 de ani, mai stăm de vorbă – cei care vor mai fi prin preajmă, desigur. Până atunci, vă invităm să răsfoiţi noul Maximum Rock şi, dacă vă place, să ne susţineţi, ca să vă putem oferi cât mai multe numere. (Paul „Slayer” Grigoriu)

Aici veți putea găsi de la articole despre cultura rock românească, la interviuri cu GojiraBlind GuardianDecapitaded, Edguy și mulți alții, cronici de albume și recenzii de concerte, toate cât să vă stârnească mai mult curiozitatea despre fenomenul rock / metal actual.

Pentru a intra în posesia revistei, puteți face comanda pe adresa revista@maximumrock.ro sau o puteți ridica direct de la sediul Promusic Events (str. Traian Demetrescu, nr. 9, București, zona Timpuri Noi). Prețul revistei este de 9,99 lei, iar în cazul comenzilor din alte localități în afara Bucureștiului, plata se va face prin ramburs de către cumpărător (+ taxele de transport).

Important!

Toți cei care achiziționează bilete sau abonamente pentru Maximum Rock Festival 2017 și/sau warm-up party-ul MRF 2017 (Wintersun, E-an-na, Whispered & Black Therapy – 7 octombrie) de la sediul Promusic Events (adresa mai sus) vor primi gratis revista.

Share This