Single-ul vine acompaniat de o coperta DIY și e accesibil pe toate platformele de streaming

Grungerii băimăreni de la Riot Monk s-au reapucat de treabă în toamna lui 2018. După ce în Octombrie au petrecut o săptămână la LowBass5 Studio din Deva, şi încă două luni pregătind materialele cu inginerul de sunet Adrian ‘Bilă’ Uritescu, Riot Monk sunt gata să ne arate pe ce au lucrat în tot acest timp.

“Scopul e să lăsăm la o parte toate artificiile moderne şi să ne murdărim pe mâini, practic. În dorinţa de a capta spiritul şi esenţa grunge-ului anilor ’90, am decis să facem totul cât mai analog posibil. Asta nu înseamnă că ne întoarcem la picturi rupestre, nicidecum. Dar am urmărit să abordăm un mod de lucru care să fie cât mai DIY posibil, atât pentru copertă cât și pentru single-ul în sine. Am vrut ca oamenii care ne-au ajutat și fanii de asemenea să simtă că au făcut parte din acest proiect, pentru că ăsta e și adevărul.”

Mai jos poţi asculta noul single Riot Day pe Spotify
https://distrokid.com/hyperfollow/riotmonk/fEbg

Riot Day este următorul single al formatiei Băimărene, acompaniat si de un un videoclip filmat live la Kruhnen Musik Halle în Brașov.

“Clipul a fost filmat şi el mai ad hoc, să zicem. Am colaborat pentru prima oară cu Matei Marcu, un nou prieten, foarte muncitor, care a reuşit să tragă nişte cadre intime pentru un concert live. De asemenea, am avut un ajutor enorm de la Vladimir Gheorghiu pe care îl cunoaşteţi ca fotograf şi pe care l-am pus să poarte o cameră pe piept şi i-am dat drumul în public. Plus că am mai avut cadre trase şi de Sergiu Talabă, un prieten apropiat al trupei, căruia îi datorăm şi ultimele design-uri de merch.”

“Coperta single-ului am creat-o împreună cu Vladimir Gheorghiu, pe care îl putem considera deja al 5-lea membru al trupei. Practic, putem spune că totul s-a lucrat “analog”, cu mânuţa, folosind scule gen xerox, foarfecă, lipici, bandă albă, scanner. Nu am vrut să digitalizăm coperta pentru Riot Day, și-ar fi pierdut din esență.”

Riot Monk se pregăteşte pentru un turneu de lansare a noilor materiale, în primavara lui 2019. Urmăriți-i pe băieți pe Facebook, Instagram și Spotify pentru a fi la curent cu activitatea şi concertele trupei.

“Pe single avem și cațiva invitați și mai anume pe Mihai Șarlea de la FronT, Alex Otescu de la Targ3t și pe Vladimir Gheorghiu. Nu era în plan dar se face că ne aflam cu toții în studioul lui Bilă în acea zi și i-am săltat și pe ei pe piesă.”

Riot Monk sunt:
Radu Iaszberenyi – Voce şi chitară
Mihai ‘Misu’ Goth – Chitară
Lorand Czibere – Bass
Mircea Grosul – Tobe

Share This