Băimărenii de la RIOT MONK au promis că vor scoate videoclipul single-ului Be Pălincă cu ajutorul fanilor și s-au ținut de cuvânt.

„În timp ce colindam țara vara asta să promovăm single-ul Be Pălincă, i-am cinstit cu pălincuță pe absolut toți fanii care au venit să ne vadă. Le-am promis că dacă vin să guste, îi băgăm în clip. I-am invitat pe scenă cu noi, am vrut să simtă că acest clip este dedicat lor. Am împărțit pălincuța și cu băieții de la Black Stone Cherry cu care am cântat în Iulie în Quantic. După reacția lor, e posibil ca moonshine-ul cu care sunt obișnuiți să fie cu câteva grade în minus față de licoarea din Maramureș.”

Videoclipul a fost filmat la diferitele concerte pe care RIOT MONK le-au susținut în turneul de promovare al single-ului, în Club Quantic unde au cântat alături de formația americană Black Stone Cherry, la Moto Festivalul Dacii Liberi din Republica Moldova, Slowride Transalpina, Rockfest Transalpina, Rezistența Făgăraș și la Way Too Far Rock Festival.

Vladimir Gheorghiu, artistul vizual al trupei, s-a ocupat de montajul clipului și de bună parte din filmări.

 

Născuți și crescuți pe malurile Săsarului, sub umbra Combinatului Siderurgic Pheonix Baia Mare, RIOT MONK au început să emită noxe din aria Grunge/ Alternative încă din 2015. În 2016, când au ieșit pe piață cu primul album, publicul a apreciat stilul lor fresh, sound-ul lor aparte, după care îi putem distinge în oceanul metalului alternativ.

Scopul lor declarat e să readucă în actualitate grunge-ul anilor ’90, într-o abordare modernă. Inspirați de Peral Jam, Staind, Soundgarden, Pantera, Metallica, Nirvana, Lynyrd Skynyrd și Godsmack, băieții și-au făcut un nume, devenind încă din 2016 vicecampioni GBOB România. În Martie 2019 formația a lansat single-ul „SIMPLE CIRCLE”.

RIOT MONK sunt:
Radu Iaszberenyi – Voce
Mihai Goth – Chitară
Lorand Czibere – Bas
Mircea Grosu – Tobe
Vladimir Gheorghiu – Artist Vizual

Share This