După concertul excepțional susținut în cea de-a treia ediție a Festivalului SoundArt, renumita formație poloneză Riverside revine în România, în 12 Martie 2020 pe scena Clubului Quantic din București și în 13 Martie 2020, pe scena clubului /Form Space din Cluj-Napoca, pe finalul turneului ‘Wasteland‘. Deși este o prezență constantă pe scenele din România, trupa va ajunge cu această ocazie în premieră în Cluj-Napoca.

Pentru concertul de la București, biletele sunt disponibile AICI la următoarele preturi:
Presale: 80 de lei
In ziua concertului: 100 de lei

Pentru concertul de la Cluj-Napoca, biletele sunt disponibile AICI, la următoarele preturi:
Presale: 75 de lei
In ziua concertului: 100 de lei
Pentru concertul de la Cluj-Napoca, bilețele se găsesc și în Magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăți cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.
La minimum 4 bilete cumpărate, pentru concertul de la Cluj-Napoca veți beneficia de un discount de 10%. La minimum 8 bilete cumpărate pentru același concert, veți beneficia de un discount de 15% .

Riverside vine din Polonia, a fost înființată în capitala țării (Varșovia) în anul 2001, iar muzica acestei trupe este rezultatul a patru (începând cu luna Februarie a acestui an) artiști care provin din medii diferite, rezultatul fiind un progressive metal inedit. Cei patru membrii sunt Michal Lapaj, cunoscut și pentru colaborarile cu formații precum Behemoth, artistul lucrând la celebrul album “The Satanist“, Piotr Kozieradzki  care a colaborat și cu Hate, tot din Polonia, Marisuz Duda, artist cu un puternic background din sfera muzicii electro și Maciej Meller, cel căruia îi revine dificila misiune de a-l înlocui pe  regretatul Piotr Grudzinski. Până în prezent, în cei 18 ani de activitate, Riverside a lansat 7 albume, cel mai recent, “Wasteland“, ajungând în topurile muzicale din 7 țări și fiind lansat în data de 28 Septembrie 2018. Mjaoritatea acestor albume au fost lansate sub egida prestigioasei case de discuri Inside Ouț Records. Formația face parte din galeria principalelor trupe de progressive, precum: Opeth, Dream Theater sau Porcupine Tree, însă tocmai influențele variante pe care le aduc cei trei artiști în procesul de creație a muzicii, fac sound-ul Riverside unic. Odată cu lansarea primului material discografic, ‘Ouț of Myself’ (2003), succesul pe care l-a avut în Polonia a adus formației Riverside un contract cu casa de discuri americană Laser’s Edge, dar și o colaborare cu pictorul Travis Smith (Devin Townsend, Anathema). Începând cu cel de-al doilea album de studio al trupei, ‘Voices in my Head‘, material lansat inițial în Polonia (Mystic Production) apoi relansat internațional sub egida Inside Out, Riverside și-a început cariera în adevăratul sens al cuvântului, concertând în întreaga lume și înregistrând vânzări masive, iar “Rapid Eye Movement” (2007), al treilea album de studio, a adus trupei o colaborare cu Dream Theater pentru segmentul european de turneu al legendarei trupe. “Anno Domini High Definition(2009), “Shrine of New Generation Slaves” (2013) și “Love, Fear and the Time Machine” (2015) nu au făcut decât să confirme faptul că Riverside este o formație cu o identitate extrem de specială. În anul 2016, chitaristul Piotr Grudziski a decedat în urmă unui stop cardiac, iar compilatia “Eye of the Soundscape” a devenit ultimul material înregistrat în formula clasică Riverside. Cel mai recent album de studio al trupei, intitulat “Wasteland“, surprinde publicul cu un nou val de emoții puternice și acorduri magice de chitară.

https://riversideband.pl/en/
www.facebook.com/Riversidepl/
www.youtube.com/watch?v=4Wqlts7QWA8

Share This