Formaţia S.P.A.W.N. din Târgu-Mureş a fost înfiinţată în 2016, fiind singura formaţie din România ce abordează acest gen (sau mai degrabă combinaţie de genuri): glam/shock/horror metal.

Stilul lor este influenţat de muzica unor trupe de glam rock, shock rock şi horror punk din anii 70 (Alice Cooper, Slade, Sweet, Misfits), de glam metal din ani 80 (W.A.S.P., Twisted Sister, Motley Crue), horror metal din ani 90 (Marilyn Manson, Rob Zombie) şi alte câteva trupe de metal mai extrem, dar cu anumite tendințe “shock” (Cradle Of Filth, Children Of Bodom).

Chiar dacă sunt influenţaţi de legende rock din anii 70 până în anii 90, băieţii din S.P.A.W.N. sunt încă tineri, având vârste cuprinse între 17 și 26 ani şi în primul an de activitate deja şi-au format o audienţă la fel de tânăra ca şi ei.

În 2016 au scos primul E.P., “Carnival Of Torture” şi un single, “Alligator Fuckhouse”. În decembrie 2016 au susţinut primele concerte live, cântând în deschidere pentru Truda la Cluj-Napoca şi pentru Riot Monk la Eurock Christmas 2016 Festival Târgu-Mureş.

Vineri, 20 ianuarie, S.P.A.W.N. se va întoarce la Jazz & Blues Club din Târgu-Mureş şi vor încerca să încălzească atmosfera, cântând în deschidere pentru două trupe braşovene, HTETHTHEMETH şi FALSE REALITY.

Componenţa S.P.A.W.N.:
Radu “Master Puppeteer” Cătălin – voce
Daniel “The Skintaker” Moldovan – chitară
Dani “Boner” Gligan – chitară
Ise “Jackass” Vlad – chitară bas
Szikszai Laszlo – tobe

Discografia S.P.A.W.N.:
“Carnival Of Torture” (E.P. pe mp3)
“Alligator Fuckhouse” (Single pe mp3 şi lyric video)

Pagina Facebook S.P.A.W.N.
Pagina web S.P.A.W.N.
Pagina Facebook Anglo-Saxon Booking Agency

Share This