M. B. Morris este un chitarist și compozitor din România. M. B. Morris, muzicianul, se ascunde în viața de zi cu zi sub aparența unui om absolut banal, purtând numele cu care s-a născut: Bălășoiu Marius Nicușor.

A învățat să cânte la chitară accidental: bunica a cumpărat fratelui sau Johhny B. (Ionuț Bălășoiu – vocal și chitară al formației Trupa Six), care nu avea de la cine să învețe, iar M. B. Morris a învățat de la un prieten al sau spre a-i arată fratelui – și așa M. B. Morris a rămas cu eterna (zice el) plăcere de a cânta.

În 1994, împreună cu prietenul său Izzy Waan și alți câțiva prieteni, au înființat formația de rock progresiv Grand Misfoolish Boardmachine (unde pe lângă instrumentele clasice de rock erau folosite, în scopuri muzicale, unelte forestiere și din construcții: joagăr, bormașină manuală etc). Grand Misfoolish Boardmachine a înregistrat în 1994 albumul omonim, iar în 1996 un album numit “A New Machine”.

În perioada 1996-1998, împreună cu Izzy Waan, M.B. Morris a creat trupa Shadowy Creaks, formulă în care au înregistrat câteva melodii de rock classic.

În 1998 M. B. Morris, cu ajutorul lui Adrian Sardi (voce, clape) – fost membru al trupei Seven, actual membru al trupei Space Truckers, al lui Ringo Warvick (bass) și al lui Johhny B. – voce, a înregistrat un proiect “M. B. Morris Band”.

În anul 2000, împreună cu Izzy Waan, alăturându-li-se mai târziu Ringo Warvick la bass, au pus bazele formației Arrakis și au înregistrat albumul “Arrakis”. În anul 2002 Arrakis au mai înregistrat un EP, “The Ocean”.

Anul 2003 l-a adus pe M. B. Morris în studio, unde cu ajutorul lui Adrian Sardi – voce și bass – a înregistrat un single compus din 3 melodii.

2007 a fost anul în care M. B. Morris, Izzy Waan și Ringo Warwick au înregistrat, sub numele Today albumul omonim, abordând genul blues-rock.

În anul 2012 M.B.Morris și Izzy Waan s-au reunit sub numele Arrakis și au înregistrat albumul “Riding the Sandworm”.

La insistențele prietenului său Izzy Waan și ale fratelui sau Johnny B., M. B. Morris a decis să înregistreze și să lanseze , finalmente, un album solo.

Albumul “Reborn”, primul album solo oficial al lui M. B. Morris, a fost lansat pe 18 octombrie 2017. Albumul a fost înregistrat la studioul Second Harmonic deținut de Izzy Waan, M. B. Morris beneficiind de ajutorul lui Johnny B. la voce și al lui Izzy Waan, voce pe melodia “The Storm”, bas, clape, programarea tobelor, mixaj și masterizare.

Al doilea album solo, realizat tot cu ajutorul prietenului Izzy Waan și a fratelui Johny B. la voce, se preconizează a fi lansat cel târziu în toamna anului 2018.

Piesele de pe primul album solo M. B. Morris. “Reborn”, le puteți asculta de acum pe Definite Rock.

Share This