Cea mai reprezentativă trupă punk rock românească încă activă (alături de Zob), este vorba despre Scandal, relocată în acest moment în Londra, va reveni în țară, de data aceasta pentru un turneu intitulat “Payback Days Tour“, care va avea loc în Cluj-Napoca (alături de Heresy), Craiova (alături de Heresy și de Visions Of Madness), Timișoara (alături de Heresy), Brașov (alături de Heresy și de BKS) și București (alături de Heresy și BKS), după ce în vară a susținut un concert aniversar de 20 de ani în București. Turneul este organizat de Axa Valahă Productions.

Concertele vor avea loc după următoarele coordonate:

Joi 29 Noiembrie 2018, Flying Circus Cluj-Napoca; biletele se pot achiziționa în avans de AICI, la prețul de 20 de lei atât în avans, cât și la intrare;
Vineri 30 Noiembrie 2018, Wave ’84 Craiova;
Sâmbătă 1 Decembrie 2018, Capcana Timișoara; biletele se pot achiziționa atât în avans de AICI, cât și de la fața locului, la prețul unic de 25 de lei;
Duminică 2 Decembrie 2018, Rockstadt Brașov; biletele se pot achiziționa doar de la intrare, în seara concertului, la prețul de 30 de lei;
Luni 3 Decembrie 2018, Fabrica București; biletele se pot achiziționa doar de la intrare, în seara concertului, la prețul de 30 de lei.

Înființată în 1997, la Bacău, inițial sub numele de Speedy FreakScandal a avut o evoluție meteorică, dar care a lăsat urme adânci în cadrul scenei punk locale la trecerea dintre milenii. După șase ani de pauză, în anul 2016 trupa s-a relocat la Londra, cooptând pe trei dintre membri originali, ocazie cu care a lansat, la începutul anului 2018, un al treilea album excelent, intitulat “On A Roll“, extrem de bine primit de media și de public. Iată că a venit vremea ca Scandal să se întoarcă acasă și să aniverseze alături de prieteni cei două zeci de ani petrecuți în slujba muzicii de protest. În perioada în care trupa Scandal a activat în România, au apărut două albume (“Live În Beci” CDR 2011 și “Resturi Din Punkomat” CDR 2003), trupa susținând concerte numeroase atât în țară, cât și în străinătate. Odată cu strămutarea în Anglia și cu reunirea trupei în anul 2016, au mai fost lansate încă două EP-uri: “Back In Town” EP/MCD 2016 și “On A Roll” 12″ LP. Anul 2017 a fost anul revenirii concertistice a trupei, aceasta concertând alături de nume celebre ale punk-ului, cum ar fi: The Filaments, The Generators sau The Vibrators, susținând și un concert în cadrul Undercover Festival 2018. Mai mult, anul 2019 pregătește deja o apariție de senzație a trupei, pe scena festivalului Obscene Extreme din Cehia, o revenire în cadrul Undercover Festival, dar și reeditarea albumului “On A Roll” (care este aproape sold-ouț în acest moment), precum și apariția unui nou EP și a unui nou album de studio. Nemuritorul imn punk anti-miliție “Patrula” se va auzi din nou la București, Brașov și Craiova, dar și în premieră în Cluj-Napoca și Timișoara, alături de piesele de pe noul album “On A Roll”, dar și de piese clasice în limba romană, în cadrul unor recitaluri cu totul speciale. Va fi o adunare între și pentru prieteni vechi și noi, pentru că nimeni nu este ilegal, toată lumea e binevenită, oameni care îi cunosc deja pe cei patru scandalagii sau vor să îi cunoască acum. O aniversare de 20 de ani e ca o viată de om, cu bune și cu rele, și ne dorim să ne aducem aminte despre cum era, cum e și cum va fi împreună!

Heresy este o trupă de thrash metal, înființată în Aprilie 2011, în capitala statului Costa Rica, San Jose, care îi reunește în acest moment pe Jos Raley (voce și chitară), Kev Venegas (chitară), Blop Heresy (chitară și voci adiționale) si Dennis Abrahams (tobe). În anul 2011, Heresy a început înregistrările la primul EP al trupei, intitulat “Heretics To The Fire“, an la finalul căruia trupă a susținut primele ei concerte. În Aprilie 2012, Heresy a deschis concertul din Costa Rica al trupei Sodom, în luna August a aceluiași an costaricanii au început înregistrările pentru primul album de studio, intitulat “Worldwide Inquisition“, iar în luna Decembrie au susținut primul concert în afara țării, mai exact la Mega Metal San Pedro Sula. Heresy a încheiat anul 2012 prin susținerea a peste 100 de concerte. În luna Februarie 2013, Heresy a susținut ultimul concert din cadrul Metal Massive Festival, care a avut loc în Panama City, capitală statului Panama. În luna Mai a aceluiași an, Heresy a concertat în deschiderea concertului susținut de Testament în Costa Rica, ocazie cu care trupă a beneficiat de o expunere deosebită în presa internațională, atât calitativ, cât și cantitativ. Și în acest an, Heresy a susținut un concert în cadrul Mega Metal Festival, de data aceasta în Tegucigalpa, capitala statului Honduras. În anul 2013, Heresy a susținut un prim turneu în afara Americii Latine, intitulat “European Inquisition Tour“, susținând 9 concerte în Europa de Est, mai exact în: România, Ungaria, Bulgaria și Croația. Un an mai târziu, Heresy a susținut un al doilea turneu european, extins, intitulat “Stakeburners: The European Trials Tour 2015“, care include concerte în: România, Republica Cehă, Polonia, Croația, Belgia, Austria, Slovenia, Slovacia, Italia, Austria și Germania. În data de 11 Mai 2016, a avut loc apogeul concertistic de până în acest moment al trupei, Heresy fiind invitată să concerteze în deschiderea concertului pe care Metallica l-a susținut în San Jose, Costa Rica, în cadrul turneului de lansare al albumului “Hardwired … To Self Destruct“. De curând, costaricanii au lansat albumul “Blasphemia“, care va fi promovat în cadrul acestui turneu prin deocamdată 20 de concerte care vor fi susținute în 6 țări.

Visions Of Madness este un grup de blackened hardcore care a luat ființă la București în anul 2015. Printre influențele muzicale ale trupei, se număra trupele: Instinct Of Survival, His Hero Is Gone, Terror, Napalm Raid, Iskra, Sanctum, Trial, Counterblast, Effigy, Jungbluth, Filth Of Mankind, Axegrinder, Hexis, Contagium, Napalm Raid, Riffle Diet, Coffinworm, Humanhostbody, Walls Of Jericho, Electric Wizard, The Lions Daughter, Today Is The Day, Wake The Dead, Pig Destroyer, Punch, Trash Talk, Wolfbrigade, Witch Cult, Cough, Young & In The Way, Full Of Hell, Regarde Les Hommes Tomber, Buried At Sea, Cara Neir sau Birds In Row. Membrii trupei Visions Of Madness sunt: Andreea Micu (voce), Andrei Mircea (chitară), Sorin Svetoslav (chitară bass) și Florin Alexandru (tobe).

Nu în cele din urmă, BKS este un grup de hardcore care a luat ființă la Londra și îi reunește pe Chris (voce), Tom (chitară bass), Will (tobe) și, nu în cele din urmă, pe Radu, cunoscut în special publicului român și moldovean prin activitatea să în trupă Abnormyndeffect. Printre influențele muzicale ale trupei, se număra: Agnostic Front, Cro-Mags, Gorilla Biscuits, Stick To Your Guns!, Infest, Suicidal Tendencies, Bad Brains, Poison Idea, Minor Threat, DFL, Uniform Choice, Deep Wound, SSD sau Los Crudos. În cadrul acestui turneu, BKS va susține în perioada 30 Noiembrie – 9 Decembrie concerte în Chișinău (Republica Moldova), Iași, Brașov, București, Cluj-Napoca și Timișoara (România), Banska Bystrica (Slovacia), Trebic și Praga (Republica Cehă).

Share This