În urma succesului turneului de anul trecut trupele de metalcore Scars of a Story (RO) și Dash the Effort (BG) își unesc din nou forțele și organizeaza al doilea turneu în România numit Start From The End Tour, programat pentru 24-28 octombrie. Pentru Scars of a Story reprezintă o nouă ocazie pentru promovarea primului album “Behind Your So Called Comforts” în așteptarea finalizării noului EP pentru care au început deja inregistrările. Pentru Dash the Effort reprezintă promovarea noului video “A Fool’s Revelation” cât și o ocazie de a se reîntâlni cu publicul românesc. Invitații speciali care vor împărți scena cu ei sunt trupele clujene Before I Die și High Status.

Evenimentele din cadrul turneului:

24.10 Brașov – Rockstadt
https://www.facebook.com/events/523831881516952/
25.10 Cluj-Napoca – Urania Palace
https://www.facebook.com/events/414354162547216/
26.10 Baia Mare – Shadows Rock Bar cu Before I Die
https://www.facebook.com/events/367813507247983/
27.10 Targu Mures – The Bunker cu High Status
https://www.facebook.com/events/234578837426237/

Descriere trupe:

SCARS OF A STORY [Melodic Metalcore] [Romania]

Scars of a Story, din Cluj-Napoca, a luat naștere la inițiativa chitariștilor Peter Grezer (Stereofeelings) și Sucală Vlad (All One).

În încercarea de a da metalcore-ului, o interpretare nouă și melodică, celor doi li se alatura basistul Dani Șipoș (All One), toboșarul Cristi Lipovan și vocalistul Hrenovschi “Bitză” Marian, ultimii doi făcând parte din trupa Antidot. După crearea unor piese proprii care să reprezinte spiritul trupei, Scars of a Story a debutat in data de 7 mai 2012 pe scena underground cu un concert în deschiderea binecunoscutei trupe canadiene Cancer Bats. Primind numeroase aprecieri și reactii pozitive, membrii trupei au continuat sa dezvolte și să rafineze piesele proprii în pregătirea urmatoarelor concerte.

Din motive personale, Cristi Lipovan părăsește trupa, dar este inlocuit de toboșarul trupei Sinfold, Gabi Petrean. Având o formulă completă restabilită, formația continuă seria concertelor împărțind scena cu trupe internaționale precum Subscribe, Betraying the Martyrs,Veil of Maya,In Other Climes, Violent Chapter, Jinjer, Hopes Die Last si trupe romanești ca Goodbye to Gravity, Diamonds are Forever, Breathelast, Divided by Perception si For the Wicked.

In vara anului 2016 trupa prezinta primul material discografic, un album full-length, intitulat „Behind your so called comforts”, urmand o serie de concerte pentru promovarea acestuia printre care si un turneu in 2018 intitulat cu același nume in România si Bulgaria.

https://www.youtube.com/watch?v=xMHMp8tGCdc
https://www.youtube.com/watch?v=fcwa-pPCRGE
https://www.facebook.com/scarsofastory
https://soundcloud.com/scarsofastory
https://www.reverbnation.com/scarsofastory8
https://open.spotify.com/album/6kwC58rkppWHLALRTuzLRk

DASH THE EFFORT [Melodic Metalcore] [Bulgaria]

Brutal, melodic și diferit. Aceste lucruri pot fi spuse despre Dash The Effort. Combinând părțile brutale cu elemente melodice de alternativ metal și inserții electro încă de la înființarea trupei in 2011, preiau stilul metalcore și îl extind. Riffurile melodice combinate cu growluri și cu elemente de muzică electronică fac din muzica Dash The Effort ceva versatil și memorabil.

Înființată în Sofia, Bulgaria, de către Joro (actualul chitarist) și odata cu EP-ul de debut, Polar Dawn, trupa a devenit una de referință în țara de origine. Au câștigat W:O:A Metal Battle și a fost prima trupă din Bulgaria care a cântat vreodată la Wacken. Au concertat alături de Stone Sour, Blind Guardian, Unearth sau Jinjer.

Cu noul lor album, Decadence, lansat in 2018, Dash The Effort dovedește că atunci când creezi muzică nimic nu este imposibil și depășirea limitelor este ceva esențial.

A Fool’s Revelation: https://www.youtube.com/watch?v=IpIvoeltvBI

https://www.facebook.com/dashtheeffort/
dashtheeffort.bandcamp.com

Share This