Sear Bliss revine la Arad (Club Flex, Joi 13 Februarie 2020), București (Club Quantic, Vineri 14 Februarie 2020) și Cluj-Napoca (Flying Circus, Sâmbătă 15 Februarie 2020).
Concertul de la București va fi deschis de trupele românești Downfall (black metal din București) și Kroppen (death metal / black metal din Slatina). În cadrul concertului de la Cluj-Napoca, în deschidere li se vor alătura maghiarilor cei de la Left Hand Path (progressive extreme metal din Cluj-Napoca).
 
Sear Bliss este probabil cea mai cunoscută trupă de black metal atmosferic din Ungaria. Remarcați în Vestul Europei încă de la debut (1993), Sear Bliss au surprins cu fiecare album, prin îmbinările neobișnuite de sound-uri tipice metalului extrem cu serii armonice redate de instrumentele de alamă (cu precădere folosirea trombonului). ”Phantoms” (1995) este considerat și acum unul dintre cele mai bune albume de metal din Ungaria (Recorder). Experiența celor peste 25 de ani i-a purtat pe cei de la Sear Bliss prin cele mai cunoscute case de discuri nișate pe muzica extremă de la Mascott Records / II Moons (1993) – fiind prima formație din Ungaria semnată la o casă de discuri din Vest, la Candlelight Records (în 2007) și Hammerheart Records (în 2016). 2020 îi regăsește pe cei de la Sear Bliss în pregătiri pentru viitorul album (programat pentru lansare în acest an). În Cluj-Napoca, Sear Bliss va reveni după 10 ani la Cluj-Napoca, ultima prestație de aici fiind în 2010, pe scena defunctului Roland Garros (eveniment Hatework). Playlist-ul pregătit este unul divers și energic, trecând prin materialele lansate până la acest moment de Sear Bliss.
 
Componența actuală Sear Bliss:
András Nagy – voce, chitară bass, clape;
Attila Kovács – chitară;
Zoltán Vigh – chitară;
Zoltán Pál – trombon;
Gyula Csejtei – tobe.
Discografie Sear Bliss:
1995: ”The Pagan Winter” (Demo);
1996: ”Phantoms” (Mascot / Two Moons);
1997: ”The Pagan Winter / In the Shadow of Another World” (Mascot / Two Moons);
1998: ”The Haunting” (Mascot / Two Moons);
2001: ”Grand Destiny” (Nephilim / Red Stream);
2002: ”Forsaken Symphony” (Red Stream);
2004: ”Glory and Perdition” (Red Stream);
2005: ”Decade of Perdition” DVD (Red Stream);
2007: ”The Arcane Odyssey” (Candlelight Records);
2012: ”Eternal Recurrence” (Candlelight Records);
2018: ”Letters from the Edge” (Hammerheart Records).
Downfall este o trupă bucureșteană de black metal, înființată în anul 2016 și influențată muzical de trupe precum: Dissection, Metallica, Rotting Christ și Mayhem. Până în acest moment, trupa a lansat doar un demo-CD,
Componența Downfall:
Strigoiu’ Morții – voce și chitară;
Wrath – chitară bass și voci adiționale;
Dementor – tobe.
 
Kroppen este o trupă de death metal / black metal înființată în vara anului 2013 în orașul Slatina, la inițativa chitaristului-vocalist Ovidiu Stanciu. Datorită plecării unora dintre membrii, Kroppen a luat o nedorită pauză până în anul 2015. Cu forțe proaspete și cu un line-up substanțial înnoit, Kroppen a lansat EP-ul de debut și, totodată, a susținut primul concert, în orașul de baștină. În scurt timp, Kroppen a început să concerteze în toate orașele importante din țară, în luna Septembrie 2019 lansând primul album full-length, intitulat ”In Delirium Path”.
Componența Kroppen:
Ovidiu Stanciu – chitară și voce;
Alexandru Ioniță – chitară;
Marius Mitre – chitară bass.
Left Hand Path este un grup de progressive extreme metal din Cluj-Napoca, cu influențe de deathcore. Grupul este format din muzicieni cu experiență în scena death metal locală, care au activat în trupe precum: Malpraxis, Negură Bunget, Marchosias, Spiritual Ravishment, Front, Skullp, Dark Aevum etc.. În vara anului trecut, Left Hand Path a lansat materialul discografic de debut, anume un EP care poartă numele trupei, în colaborare cu Loud Rage Music. Acest EP a fost înregistrat avându-i ca ingineri de sunet pe Doru Căilean (chitări) și Sebastian Damian (voci), a fost mixat și masterizat la Liveset Studio din Cluj-Napoca și beneficiază de grafica lui Alexandru Das. EP-ul ”Left Hand Path” este disponibil în versiune CD AICI și în versiune digitală AICI. Explicația numelui trupei? Este simplă, pentru cine cunoaște limba engleză ? ”The path you make for yourself, the road less traveled. The one you lead on and not blindly follow. The way you travel to find who you are, and what secrets the world holds for you. Freedom of thought and of spirit. The Left Hand Path.
 
Componenta Left Hand Path:
Cristian Aionese – voce;
Doru Nedelcu – chitară;
Tamás Wagner – chitară;
Attila Szenasi – chitară bass;
José Morales – tobe.
 
Discografie Left Hand Path:
2019: ”Left Hand Path” (LoudRage Music)
 
Pentru concertul de la Arad, biletele vor fi disponibile doar la intrare, la prețul de 30 de lei.
 
Pentru concertul de la București, bilete în avans se pot achiziționa de pe www.iabilet.ro și www.ambilet.ro, la prețul de 35 de lei, urmând ca la intrare în seara evenimentului un bilet să coste 50 de lei.
 
Evenimentul de la Cluj-Napoca este organizat de echipa Hatework în colaborare cu Flying Circus Club. Biletele vor fi disponibile doar la intrare, la pretul de 30 de lei.

 

Share This