OCS-marOmul Cu Şobolani, una dintre cele mai bine cotate trupe de rock alternativ din România, va concerta sâmbătă seară în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50). În deschidere se vor produce formaţiile Flesh Rodeo şi Inside. Evenimentul are loc în cadrul programului Dark Side Nights, un proiect Dark Side Booking Academy.

Programul serii de sâmbătă:
Open doors: 20:00
Inside: 21:30-22:20
Flesh Rodeo: 22:30-23:20
Omul cu sobolani: 23:30

OCS, prescurtarea de la Omul Cu Şobolani – nume inspirat din titlul cărții lui Freud – este numele trupei formate din Dan Amariei (vocal), Nicu Aramă (chitară), Mihnea Dobrotă (tobe) și Radu Andrei (bas), care a luat naștere în Constanța (România), în urmă cu optsprezece ani. De atunci, aceștia au ajuns departe: au cucerit scena alternativă românească, au scos opt albume, au filmat peste treizeci de videoclipuri, au susținut sute de concerte și sunt la a treia generație de fani. În prezent, OCS este cea mai bine cotată formație de rock alternativ din România.

Stilul lor muzical constă în principal din influențe grunge, rock alternativ și pop rock, îmbinate într-un stil propriu. O formație de rock alternativ, despre care se poate spune că are ceva unic în sunet și compoziție. Piesa lor, OCS“Cine E De Vina”, a fost difuzată pe frecvențele Radio Guerrilla București, iar videoclipul a fost unul foarte apreciat pe MTV România. Mai mult, OCS au primit o nominalizare pentru această piesă, la categoria ”Cea mai bună formație de rock” din cadrul premiilor MTV România, în 2006. Au avut concerte alaturi de trupe mari ale scenei rock internationale: Jack White, Marylin Manson, Skunk Anansie, Prodigy.

Flesh Rodeo este o formaţie de alternative metal din Bucureşti. Bazele trupei au fost puse încă din anul 2008, însă actualul line-up a început să prindă contur de abia spre finalul anului 2010, prima apariţie live având loc în martie 2011.

Peste 70 de concerte alături de nume precum Alternativ Quartet, Luna Amară, Breathelast, White Walls, Coma, Karma To Burn, Implant Pentru Refuz, Point Blank sau Smallman, apărând şi în cadrul festivalurilor B’estfest şi Rockstadt Extreme Fest. În octombrie 2013, Flesh Rodeo a lansat primul album de studio, “Tellurium-128”, care conţine 8 piese înregistrate şi mixate de Marius Costache la Next Dog Studio. În vara lui 2015 au participat la Zilele Prieteniei Bergenbier, în trei orașe: Brașov, Constanța și Craiova.

La finele lui 2015, Flesh Rodeo au lansat cel de-al doilea material discografic – EP-ul “End of Greatness”. Lansarea, ce a avut loc în clubul Fabrica din București, avea să fie urmată de un turneu național, care a fost anulat de trupă în urma accidentului de pe 30 octombrie, de la club Colectiv. În prezent, trupa lucrează la următorul album, ce urmează a fi înregistrat în primăvara acestui an și este programat pentru lansare în toamna lui 2016.

Inside a debutat la începutul anului 2013 în cluburile din Moldova (Iași, Suceava, Galați) la diverse festivaluri (ArtFest, Festudis, Rock’n’Iași, Zilele Prieteniei Bergembier etc.) cu un repertoriu format din compoziții proprii. Un rol important în promovarea trupei a jucat Studioul de Bază din Iaşi unde au înregistrat prima piesă, “You are OK“, au avut primul foto-shooting și primele materiale video.

Inside este rezultatul a ceea ce trăiesc și simt un artist vizual, un IT-ist, un free-lancer și un istoric în forma cea mai pură de expresivitate a stilului rock alternativ. Membrii componenţi sunt: Mădălina (27) la voce şi chitară, Paul (25) la chitară, Iulian (34) la bas şi Codrin (34) la baterie.

Anul 2015 a adus două materiale video, realizate în întregime de Francesca Pantea (BlueCat Studio) și un prim album-demo, înregistrat, mixat și masterizat la Studioul de Bază de Vladimir Ivanov. Primul videoclip, intitulat “Muza”, a fost lansat la Teatru Fix, în cadrul SFR – Serile Filmului Românesc, iar cel de-al doilea, “Hello”, lansat atât pe plan național la TVR și în cadrul festivalului Rock’n’Iași, cât și internațional în mediul online.

Data şi ora: sâmbătă, 26 martie, ora 20
Locul: Club Fabrica (str. 11 iunie, nr 50)
Concert: Omul Cu Şobolani (OCS)
În deschidere: Flesh Rodeo | Inside
Preţ bilet: 40 de lei (iabilet.ro)

Ajuns anul acesta la partea a treia, Dark Side Booking Academy reprezintă o nouă platforma muzicală “menită să promoveze scena muzicală românească şi să întarească, pe cât posibil, relaţia dintre public şi trupe. Astfel, în cadrul Dark Side Nights vor concerta trupe consacrate, dar şi trupe din noul val, aparţinând tuturor genurilor muzicale, unicul scop fiind mediatizarea fenomenului muzical “şi nicidecum mercantilizarea lui”, după cum spun autorii Dark Side.

Share This