A opta bătălie din 2015, GBOB România, Asociaţia Sunetul Muzicii şi d’Arc prezintă: Semifinala GBOB Banat, la terasa d’Arc pe mal (Bd. Mihai Viteazul, în spatele Catedralei), joi, 8 octombrie 2015, cu începere de la ora 20.00. Intrarea liberă.

Pagina de Facebook a evenimentului o găsiți aici

GBOB 8oct

Teaser video

Este vorba de o premieră pe plan mondial: am despărţit genurile mai melodioase de rock&metale. Aceasta este o etapă dedicată muzicii Folk/Jazz/Alternative Rock. Este singura semifinală GBOB din 2015 cu intrare liberă.

Formaţiile care se întâlnesc pe scena vaporului ancorat pe Bega sunt:

 • A.L.L. Friends Band (Timişoara)
 • Big Time Band (Timişoara)
 • Flare (Timişoara)
 • Grave for Sale (Timişoara)
 • No Antidote (Craiova)
 • Peregrinii (Timişoara)
 • Pragu’ de Sus (Timişoara)
 • Vest (Timişoara)

Juriul semifinalei

George Staicu (creative promoter la Moszkva Cafe Oradea) este iniţiatorul proiectului MuzicaDeVest.ro ce îşi propune promovarea stilurilor “incomode” şi inclasificabile în peisajul arid, aproape deşertic, al pieţei muzicale româneşti! Moszkva Cafe este singurul centru multicultural independent din Oradea, o iniţiativă pornită acum şase ani care reprezintă un punct de reper contemporan şi avangardist pentru comunitatea culturală orădeană. O direcţie care face parte din spiritul Moszkva este reprezentată de promovarea artiştilor aflaţi la început de drum.

Liviu Stanciu (director artistic la Play Teatru Cafe Craiova) este un muzician promotor al blues-rock-ului în România (chitarist, cântăreţ, producător de muzică şi festivaluri de profil). Descoperind pasiunea pentru muzică din copilărie, activând în corul din cadrul şcolii generale nr. 33 din Craiova, în aceeaşi perioadă începe să studieze chitara, câştigând de-a lungul anilor premii la majoritatea concursurilor de nivel naţional. Ambiţia şi pasiunea pentru muzică au făcut posibil ca Liviu Stanciu să concerteze pe aceleaşi scene cu monştrii blues-ului şi jazz-ului la nivel naţional şi mondial (Billy Cobham, Corneliu Stroe, Sergio Mendes, Blood Sweat and Tears, Marius Mihalache, Ovidiu Lipan Ţăndărică, AG Weinberger, Rareş Totu şi Marcian Petrescu). În prezent activează în proiectul Liviu Stanciu Blues Explosion.

Preşedintele Juriului GBOB România 2015 este Richard Constantinidi (Cluj-Napoca). Manager artistic la Luna Amară (2000-2007), în 2007-8 organizează Festivalul Live No Lies la Chişinău, ales Evenimentul anului 2007 în Republica Moldova de către cititorii revistei de muzică online Rupere.md. Colaborator permanent la revista culturală Tribuna din 2014, este deasemenea project manager la revista de muzică online ClickZoomBytes (www.czb.ro: fiind câştigătorul premiului Cel mai bun critic din România, acordat de revista culturală Echinox în 2013). Directorul naţional GBOB România este totodată preşedintele Asociaţiei culturale Sunetul Muzicii, prin care organizează concursul internaţional în România.

Premiile oferite

 • Premiul d’Arc: o cântare la d’Arc
 • Premiul Moskva Cafe: o cântare de club la Oradea
 • Premiul Play Teatru Cafe: o cântare de club la Craiova
 • Premiul Aby Stage Bar: o cântare de club la Râmnicu Vâlcea
 • Premiul Morsound: o reducere de 10% pentru o cumpărătură de accesorii muzicale
 • Premiul Viniloteca: o reducere de 10% la o cumpărătură de viniluri

Competiţia GBOB România intră pe ultima sută de metri, iar Semifinala organizată la Timişoara la terasă d’Arc pe mal este un experiment a ceea ce am putea face la cea de a doua ediţie: mai multe etape dedicate genurilor Jazz, Electro şi World Music. De artişti depinde, de trupele autohtone ale genului care au curajul să renunţe la preluări şi să se prezinte cu piese proprii în acest concurs să îşi incere şansa pentru a ajunge la GBOB World Final (la Berlin, în aprilie 2016).

Share This