Juriul
  • Gaspary Istvan Zsolt (56, redactor șef Retro Radio Miercurea Ciuc)
  • Rareș Totu (chitarist, lider la proiectele Transexpress, Midnight Sun, Midnight Express, Cristi Minculescu Band), stabilit la București)
  • Nagy Hunor (Balcony TV Cluj)
  • Robert Benedek (Benediktus Production, Romanian Rock Radio, Brașov)
  • Richard Constantinidi (director național GBOB România, președintele juriului, Cluj-Napoca)

JURIU-Rares-Totu-10septRareş Totu, chitarist, cantautor, este singurul chitarist român care a câştigat titlul de chitaristul anului în două ţări diferite, România (1987) şi Ungaria (1992). A fost component sau colaborator al grupurilor Compact, Semnal M, Rodion GA, Progresiv TM, a înfiinţat grupul TransExpress cu care a lansat trei albume în Ungaria şi Austria. În 2004 se întoarce în România unde împreună cu Adi Tetrade, Raul Kusak şi Sebi Joo înființează Midnight Express, primul supergrup românesc de după revoluţie. A cântat în deschiderea mai multor trupe importante dintre care amintim Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger, Animals. Este un protagonist obişnuit al festivalurilor de Blues şi Jazz din ţară şi din Europa.

JURIU-Gaspary-Istvan-Zsolt-10sept

Gaspary Istvan Zsolt este Redactor-șef la Retro Radio Miercurea Ciuc, are o experiență vastă în domeniul radioului, începând cu Radio Siculus Tg. Secuiesc (1995-7), Radio Prima Od. Secuiesc (1997-2000), Director muzical, Redactor sef adjunt Radio Star Od. Secuiesc (2000-4), Redactor șef Radio Vox și station voice la radio Erdely FM din Tg. Mureș (2004-8).

Juriu-Robert-BenedekPasiunea pentru muzică a lui Robert Benedek a apărut în copilărie, iar odată ajuns adolescent a început să scrie recenzii la concerte dar și materiale despre artiștii în vogâ ai momentului la Pop, Rock & Show. Actualmente Robert Benedek deține Romanian Rock Radio și Benediktus Production; organizează concerte și turnee în țară cu artiști români și internaționali.

Premiul oferit: O formație va câștiga o cântare de club la Brașov sau Timișoara în 2015.

BalconyTV este o platformă internațională online de video-uri, având conceptul: Music with a view. Proiectul funcționează pe bază de voluntariat, în peste 60 de orașe la nivel mondial (ex. Los Angeles, Toronto, New York, Budapesta, Dublin, Berlin etc.). BalconyTV Cluj s-a lansat în decembrie 2014, fiind al 59-lea oraș partener și singurul din România. Fiecare video începe cu prezentarea unei formații, care interpretează o singură piesă proprie LIVE, iar la final se realizează un scurt interviu cu artiștii.

BalconyTV Cluj s-a asociat cu GBOB România pentru a oferi o serie de premii la câteva din Semifinalele GBOB organizate în 2015. Până acum acest premiu s-a oferit pentru Vespera (Cluj) după Semifinala GBOB Transilvania – Cluj, pentru Velosonics (București) după Semifinala GBOB Muntenia și pentru Riot Monk (Satu Mare) după Semifinala GBOB Crișana.

Premiul oferit: o filmare de piesă cântată LIVE și un interviu cu privirea deasupra Clujului.

Premiul Aby Stage Bar – Se mai oferă un premiu special din partea d-lui Mihai Mugescu, patronul Aby Stage Bar, care va fi prezent la eveniment și va oferi ca premiu o cântare de club la Râmnicu Vâlcea.

GBOB-TG-MURES-10septSemifinala GBOB Transilvania Mures

Pot participa maxim 18 formații la această etapă. Mai sunt 10 locuri disponibile pentru această Semifinală.Înscrierea este GRATUITĂ prin completarea unui formular pe website-ul: www.gbob.com.

Urmează

  • sâmbătă, 19 septembrie – Iași, Underground Pub
  • joi, 8 octombrie – Terasa d’Arc la mal (etapa jazz, blues, electro, funk, world)
  • joi, 29 octombrie – Timișoara, Daos Club (etapa punk, rock, metal)
Revista Presei

31.08.2015 – Definite Rock

http://definite.ro/index.php/7-blog/594-artist-britanic-in-concurs-la-gbob-romania

31.08.2015 – Let’s Rock.ro

http://www.letsrock.ro/noutati-Noi+detalii+despre+participantii+la+Semifinala+GBOB+Transilvania-7653.html

31.08.2015 – Radio Trib

http://www.radiotrib.ro/stiri/semifinala-gbob-transilvania-mures-are-loc-pe-10-septembrie

02.09.2015 – BRAVOnet.ro

http://bravonet.ro/blog/semifinala-gbob-transilvania/2015/09/02/

02.09.2015 – mariustuca.ro

http://www.mariustuca.ro/muzica/un-englez-s-a-inscris-in-concurs-la-gbob-romania-stabilit-in-tara-noastra-jason-e-bassist-la-first-attempt-15507.html

03.09.2015 -Zile și Nopți

http://www.zilesinopti.ro/evenimente/6300/gbob-romania-2015-la-jazz-blues-club

Share This