gbob-29maiSemifinala va avea loc pe 29 mai 2015, în Abyss Rock & Metal Pub (str. Traian Moșoiu 19, subsol) din Oradea, începând cu ora 20.00. Suport: 10 lei.

Formațiile înscrise până în 27 mai 2015 sunt (în ordine alfabetică):

 • Ataria (Zalău)
 • Baby Elvis (Oradea)
 • The Band Is Famous (Oradea)
 • Elyon (Oradea)
 • High (Oradea)
 • NOR (Oradea)
 • PlugIN (Debrecen, HU)
 • Riot Monk (Baia Mare)
 • Source (Oradea)
 • Statuar (Oradea)

Deoarece pot participa 18 formații la o etapă, mai sunt 8 locuri libere. Înscrierea este gratuită prin completarea formularului pe www.gbob.com iar pentru Semifinala Crișana se poate face până la miezul nopții, joi 28 mai 2015.

Juriul GBOB Crișana – Maramureș 2015

 • Attila Daika (Radio Transilvania, Oradea)
 • Péter Mányák (Angerseed, Debrecen, HU)
 • Matei Silaghi (Sound Engineer Plopstock Festival, Satu Mare)
 • Halmen Jozsó (Balcony TV Cluj)
 • Robert Benedek (Benediktus Production, Romanian Rock Radio, Brașov)
 • Richard Constantinidi (director național GBOB România, președintele juriului, Cluj-Napoca)

01-JURIU-Attila-Daitka-ORADEAAttila Daika lucrează la radio din 1993 (primul post privat de la Oradea fiind Sonvest), iar din 1996 face parte din echipa care a pornit treaba la Radio Transilvania. Attila a fost corespondent de-a lungul anilor cu multe publicații naționale de specialitate, iar interviuri și cronici semnate de el au apărut și la revista muzicală Sunete.

Emisiunile de autor pentru care este responsabil au fost toate longevive (de-a lungul ultimelor două decenii, unele și-au schimbat titulatura, dar și-au păstrat conținutul).

Cu toată experiența de viață adunată, la Semifinala GBOB Crișana-Maramureș este prima dată când Attila Daika participă într-un juriu.

Premiul oferit: trupa aleasă de Radio Transilvania va fi difuzată zilnic timp de o lună de 3 – 4 ori pe zi… și va fi invitată pentru interviu în studio

03-LOGO-PLOPSTOCK-2015Matei Silaghi este absolvent al BSc Sound Engineering and Design cu First Class/Second division la University of Bolton (UK, 2014) în parteneriat cu School of Sound Recording (www.s-s-r.com). Matei Silaghi este unul din organizatorii principali ai festivalului Plopstock (Satu Mare, 11-12.SEP.2015), totodată inginer de sunet la Look TV și Look Plus.

Anul acesta Plopstock ajunge la ediția a VI-a, fiind organizat în zona centrală a orașului Satu Mare, în 11-12 septembrie. Plopstock a câștigat premiul Proiectul Anului la Gala Voluntarului Sătmarean 2014, an în care s-au adunat peste 5.000 de oameni să urmărească peste 30 de artiști autohtoni și stăini pe două scene în cele trei zile de festival.

Premiul oferit: O formație va fi invitată în programul festivalului Plopstock 2015

02-JURIU-RiCo-vs-AngerseedPéter D. Mányák este solist vocal la formația Death Metal Angerseed din 2007. Péter Mányák a format prima și a doua componență stabilă la Neochrome între 1999-2007, câștigând experiență dinainte alături de Carbon Cage (1995-8) și altă formație Death Metal, unde și-a început activitatea ca artist în 1992.

Péter Mányák este organizator de concerte din 1993; a înființat agenția Angerseed Booking and Promotion în 2007 și este organizatorul festivalului Full Of Anger Death/Black Metal Festival la Debrecen din 2002 până în prezent.

Premiul oferit: O formație de brutal metal poate să fie invitată în Festival la Debrecen

Juriu-Robert-BenedekPentru Robert Benedek, pasiunea pentru muzică a apărut în copilărie, iar odată ajuns adolescent a început să scrie recenzii la concerte dar și materiale despre artiștii în vogâ ai momentului la Pop, Rock & Show.

Actualmente Robert Benedek deține Romanian Rock Radio și Benediktus Production; organizează concerte și turnee în țară cu artiști români și internaționali, totodată fiind și agent de booking la Cavalleria Events.

Premiul oferit: O formație va câștiga o cântare de club la Brașov în 2015

BalconyTV este o platformă internațională online de video-uri, având conceptul: Music with a view. Fiecare video începe cu prezentarea unei formații, care interpretează o singură piesă proprie LIVE, iar la final se realizează un scurt interviu cu artiștii.

BalconyTV Cluj lansează două episoade în fiecare lună, promovând muzica de calitate din România. Primul video a fost realizat cu Lights Out! din Cluj și a avut mare succes, câștigând titlul de Show of the week pe platforma internațională pe baza voturilor.

BalconyTV Cluj s-a asociat cu GBOB România pentru a oferi o serie de premii la câteva din Semifinalele GBOB organizate în 2015. Până acum acest premiu s-a oferit celor de la Vespera după Semifinala GBOB Cluj și celor de la Velosonics după Semifinala GBOB București.

Comandă tricoul și șapca GBOB România!

Prin achiziționarea tricoului și/sau a șepcii, sustineți organizarea concursului GBOB în România, de unde un câștigător va reprezenta țara noastră la finala mondială de la Berlin, la începutul anului 2016. Tricoul costă 50 lei; șapca costă 35 de lei; dacă doriți să cumpărați șapca cu tricoul la pachet, prețul este de 70 de lei.

 Un concurs sprijinit și recomandat de Definite Rock!

Share This