Siculicidium, “the Transylvanian Kulturterrorists”, prezintă un nou EP concept. Cu versuri în engleză, temele albumului vin din spiritualitatea medievală, din superstiții, spaime, credințe străvechi, mistere și șarade transilvane.

Siculicidium, “the Transylvanian Kulturterrorists”, sunt o trupă ciudată, însă unică. Au venit din ținuturile Europei de Est, au început cu un black metal epic și pasional, la începuturile anilor 2000 și au evoluat catre un black metal surprinzător și, câteodată, grotesc.

Au luat ființă în 2003 și au lansat de atunci un demo, patru EP-uri și două albume full lenght, fiind influențați de primul și al doilea val de black metal dar și de doom, punk, trash, muzica lor fiind întotdeauna o călătorie dincolo de limitele black metal.

Dupa precedentul album experimental, “Hosszú út az örökkévalóságba”, “huliganii transilvani” revin cu 4 piese noi și 3 coveruri, noul album, “Land Beyond The Forest”, având 30 de minute de muzică.

“Land Beyond The Forest” e un EP atipic, de durată mai mare, în care Siculicidium își continuă povestea unică de black metal grotesc, cu accente de umor negru, uneori către doom, alteori către trash sau punk, cu sunete care evocă ținuturile Est Europene, inclusiv o… trompetă!

Coperta albumului a fost creată de Sami Hynninen, a.k.a. Sir Albert Witchfinder de la Reverened Bizarre.

Piesele cover au fost selecționate în așa fel încât să fie în ton cu piesele originale de pe album: “Unholy Pagan Fire” a celor de la Beherit sau “A Touch Of Medieval Darkness” de la Desaster.
Numai “New Mind” de la Swans face o notă aparte, vorbind despre tortura omului modern și a societății, demonstrând că, deși au trecut sute de ani, nimic nu s-a schimbat.

Share This