Formația Skálmöld a lansat un nou album de studio, intitulat „Sorgir”, în data de 12 Octombrie 2018, via Napalm Records, album care urmează să fie promovat și în cadrul a două concerte care vor avea loc în Cluj-Napoca și în București. În acest sens, islandezii au publicat un nou single, “Móri“, pe care îl puteți ascultă mai jos. Conceptual, acest album este impărtit în două părti: primele patru piese relatează patru scurte narațiuni legate de tragedie și moarte. A doua parte prezintă substraturile acelorași patru piese, insă din diferite perspective.

Potrivit celor de la Napalm Records, „Sorgir” este un album întunecat, friguros și tragic, care povestește despre miturile islandeze legate de superstiții, umbre și disperări. „Melodiile pline de elan, elementele folk, schimbările bruște de ritm aduc aminte de casa celor de la Skálmöld.

Fondată acum aproape 10 ani, trupa islandeză Skálmöld este printre cei mai importanți exponenți ai stilului viking metal. Trupa s-a format din prietenia dintre Snæbjörn Ragnarsson (chitară bass și voce) și Björgvin Sigurðsson (chitară și voce), prieteni din copilărie. După ce au cântat împreună în trupe de death metal și punk, cei doi au hotărât să înființeze în 2009 o trupă, deși inițial au vrut să fie doar un hobby. După ce au semnat un contract cu casa de discuri Napalm Records în 2011, au început să crească din ce în ce mai mult pe scena internațională, fiind invitați să participe la Wacken Open Air în același an și ajungând la finalul lui 2013 să cânte alături de Orchestra Simfonică Islandeză.

În România, trupa a căpătat notorietate după ce a concertat de două ori în 2015, o dată în deschiderea trupei elvețiene Eluveitie, în Februarie, și a doua oară în Octombrie, în cadrul festivalului Maximum Rock Festival.

Nu uitați că Skálmöld urmează să concerteze în Cluj-Napoca si Bucuresti. În acest moment, biletele pentru concertul Alestorm și Skálmöld din /FORM Space Cluj-Napoca din data de 26 Noiembrie 2018 sunt disponibile la prețul de 75 de lei bucata (acces general). Biletele pot fi achiziționate în avans doar online, de AICI. În ziua concertului, la intrare, prețul unui bilet va fi de 80 de lei. In acest moment, mai sunt disponibile mai putin de 250 de bilete.

Organizatori Cluj-Napoca: Promusic Events & Maximum Rock România.

 

Share This