Ediția a șaptea a festivalului Metalhead Meeting va avea loc pe 6 și 7 iulie la Arenele Romane din București. Primele trupe confirmate la festival au fost finlandezii de la CHILDREN OF BODOM, olandezii de la EPICA, canadienii de la KATAKLYSM, olandezii de la Carrach Angren și americanii de la Skeletonwitch.

E momentul să aflăm încă un headliner pentru că o altă trupă din finlanda revine la București: SONATA ARCTICA se alătură lineup-ului festivalului, la trei ani distanță de la showul de la Arenele Romane, multe alte trupe urmând să fie anunțate în lunile care urmează. Până pe 16 martie abonamentele costă doar 175 de lei urmând că acestea să se scumpească treptat.

Cu o activitate de peste 20 de ani pe scena metal internațională, SONATA ARCTICA are 9 albume la activ, cel mai recent, The Ninth Hour, fiind lansat acum doi ani. Bazele trupei au fost puse la finalul lui 1995 de către Marko Paasikoski, Jani Liimatainen și Tommy Portimo, iar la scurt timp în formație au venit Pentti Peura și Tony Kakko. Inițial formația s-a numit Tricky Beans iar apoi Tricky Means și cântau hard rock.

Ulterior și-au schimbat stilul spre power metal, fiind influențați de Stratovarius, iar apoi la cerințele casei de discuri Spinefarm cu care semnaseră pentru 3 albume și-au schimbat și numele în Sonata Arctica. De-a lungul timpului SONATA ARCTICA a avut colaborări cu artiști precum Johanna Kurkela, artistă care a pornit proiectul Auri alături de Tuomas Holopainen de la Nighwitsh, Jens Johansson de la Stratovarius și Rainbow sau Timo Kotipelto tot de la Stratovarius.

În momentul de față Sonata Arctica înseamnă:
Tommy Portimo – tobe
Tony Kakko – voce
Henrik Klingenberg –clape și backing vocals
Elias Viljanen – chitară și backing vocals
Pasi Kauppinen – bass și backing vocals

Cu o activitate de peste 15 ani pe scenă metal, EPICA are la activ 7 materiale de studio, primul, ‘The Phantom Agony’, lansat în 2003, iar cel mai recent, ‘The Holographic Principle’, apărut în 2016.

Bazele formației au fost puse de Mark Jansen în 2002 după ce acesta a părăsit trupa After Forever. Inițial, formația a început cu Helena Michaelsen de la Trail of Tears la voce, însă la scurt timp a fost înlocuită cu Simone Simons, una dintre cele mai carismatice prezente feminine ale scenei metal europene.

În prima fază formația s-a numit Sahara Dust, însă ulterior numele s-a schimbat în Epica, acesta fiind inspirat de albumul omonim al celor de la Kamelot. De-a lungul timpului, Epica a colaborat cu artiști precum Roy Khan de la Kamelot, Sander Commans de la After Forever sau Tony Kakko de la Sonata Arctica. Pe 14 Aprilie, anul acesta, Epica va susține cel de al 1000-lea concert din carieră în țara natală, la Tilburg.

KATAKLYSM este una dintre cele mai cunoscute trupe de metal din Canada. Death metal-ul lor este supranumit “northern hyperblast” legat strâns de blast beat-urile trupei care au fuzionat cu muzica. S-au format în 1991 și încă de la început și-au lăsat amprenta în muzica internațională ca una dintre cele mai rapide și haotice trupe de metal. Trupa este cunoscută pentru încorporarea a multe citate din filme în muzică sa dar și diverse elemente melodice. Cu 12 albume la activ și multe premii câștigate, canadienii vin la București să ofere fanilor piese precum: “Shadows and Dust”, “Taking the world by storm” sau “The Black Sheep”.

Carrach Angren sunt o trupă olandeză de symphonic black metal care în 2018 aniversează 15 ani de existență. Stilul lor muzical este caracterizat de folosirea aranjamentelor orchestrale proeminente iar versurile sunt pline de povești cu fantome și folclor, cântând în engleză, germană, olandeză sau franceză. Numele trupei se traduce prin “Fălci de fier” și este numele unei trecători fortificate din Mordor-ul lui J.R.R. Tolkien din The Lord of the Rings. Cu cinci albume la activ, olandezii promit un show fantastic la propriu la Metalhead Meeting.

Skeletonwtich sunt o trupă de metal extrem din Ohio, Statele Unite, formată acum 15 ani.  Cu 5 albume la activ, americanii îl au acum la voce pe fostul solist Veil Of Maya. Cel de-al treilea album al trupei a debutat pe locul 151 în Billboard 200 iar trupa a fost inclusă chiar și în Ozzfest în toate datele din 2010.

Children of Bodom este una dintre cele mai bine vândute trupe din Finlanda cu peste 250.000 de albume vândute doar în țara lor. Și-au început activitatea în 1993 sub numele de Inearthed, bazele formației fiind puse de Alexi ‘Wildchild’ Laiho și Jaska Raatikainen. Au înregistrat un prim demo, ‘Implosion of Heaven’ în același an. Laiho avea doar 14 ani. După ceva timp formației s-a alăturat Alexander Kuoppala în postura de chitarist iar apoi a urmat rândul lui Henkka “Blacksmith’ Seppala să devină basistul trupei. Clapele au fost în prima faza ocupate de Jani Pirisjoki, dar pentru că nu prea își dădea interestul a fost la scurt timp înlocuit de Janne ‘Warman’ Wirman, care era pianist de jazz. Ulterior, între Wirman și Laiho urma să se formeze o conexiune artistică ce avea să dea naștere la stilul inconfundabil al formației.

După cum v-a obișnuit și în celelalte 6 ediții, Metalhead Meeting va avea trei headlineri de calibru pe zi precum și multe trupe faine de peste hotare dar și din țară. Cu un focus setat pe concerte de calitate, un sunet perfect și o organizare fără cusur, festivalul dorește să ofere o experiență celor prezenți la eveniment și nu doar niște simple concerte.

Abonamentele de două zile se găsesc online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/rețea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara.

Acestea costă 179 de lei până pe 16 martie, 199 de lei până pe 19 aprilie, 229 de lei până pe 22 iunie și 250 de lei la intrare. La ediția din 2018 nu avem Golden Circle.

Online pe www.iabilet.ro, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, pe factură la Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în țară. Pentru grupuri mari se acordă discounturi!

Metalhead Meeting, our passion… they wouldn’t understand.

www.metalheadmeeting.com 

www.facebook.com/MetalheadMeeting 

Arenele Romane – Stradă Cuțitul de Argint nr. 3, Parcul Carol, București.

Un eveniment METALHEAD & BestMusic Live Concerts.

Share This