concert-609266_1920Poate pare altfel din exterior, dar să faci rock în ziua de azi nu e lucru ușor. De fapt, n-a fost niciodată. Poate să pară ușor privit din afară, pentru că rockerii pun foarte multă pasiune în ceea ce fac și sunt în stare să-și vândă și tricoul de pe ei pentru un set de corzi. Iar dacă nu pornești din București sau Timișoara, e și mai complicat. Nu că pe-acolo umblă câinii cu covrigi în coadă, dar parcă sunt mai multe uși care pot fi deschise. Ca să nu mai spunem ca pentru ei nu prea e loc în FM.Dacă ești “din provincie”, dai de greu încă de la începuturi: greu găsești săli de repetiție, mulți te refuză pe motiv că vin “drogații ăia și distrug” sau pur și simplu pentru că nu înțeleg, instrumente mai găsești, că de când cu online-ul nu mai e chiar o problemă, dar nu prea găsești banii, ca să nu mai vorbim de studio-urile de înregistrări care, pentru mulți au prețuri prohibitive. Și iei drumul cluburilor mici care, fiind la început, de multe ori te plătesc cu bani de-o bere. Și strângi din dinți și mergi mai departe. Dacă nu cumva te-apucă amocul și zici “gata, până aici!” și în loc de rock ajungi să faci șuruburi într-o fabrică dărăpănată.

Câte talente s-au pierdut în felul ăsta, n-o să aflăm niciodată. De-asta vă spunem încă odată ce v-am spus și în titlu: SPRIJINIȚI TRUPELE LOCALE!

Definite Rock încearcă să facă asta. Nu financiar, pentru că din punctul ăsta de vedere suntem și noi niște “rockeri debutanți”; încercăm să promovăm și trupele aflate la început de drum, să-i facem să se audă, să afle oamenii că există trupe de rock în cele mai neașteptate colțuri ale țării.

SPRIJINIȚI TRUPELE LOCALE, mergeți la concertele lor, cumpărați-le albumele, tricourile, materialele promoționale, vorbiți despre ele și, poate, într-o zi, când vor fi mari, veți putea să povestiți cu mândrie ca ați fost alături de ei de la începuturi, de când n-aveau bani nici să treacă strada, dar aveau talent și ambiție, ambiția să nu se piardă pe drum.

Share This