S-a lansat un nou single de pe albumul tribut “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”, pentru melodia „I Won’t Wait” interpretată de formaţia Stonelight împreună cu Toni Dijmarescu. Acesta poate fi ascultat la linkul de mai jos:

Stonelight a declarat: „Data de 30 octombrie va rămâne probabil întipărită în mintea tuturor celor din scena underground-ului românesc ca ziua care ne-a schimbat pentru totdeauna… Am pierdut nu doar o trupă extraordinară, cu un potențial foarte mare și muzicieni incredibili, cât și prieteni buni, foști colegi pentru unii dintre noi. Am pierdut și multi prieteni din publicul pe care il împărțim și din lumea noastră, a muzicii underground. Sunt prea puține cuvinte care pot să exprime durerea și neputința în astfel de situații, așa că am ales să participăm cu ceea ce ne pricepem noi și anume cu muzica și sufletul, la acest tribut pentru prietenii noștri.

Piesa pe care am ales-o este una dintre puținele balade ale trupei Goodbye to Gravity“I Won’t Wait”. Motivul pentru care ne-am gândit la această piesă a fost în primul rând mesajul din versuri – ceva pozitiv în tot amalgamul de emoții negative – “This time I won’t wait, this time I won’t be turning away, In this leap of faith, I won’t hesitate” – iar interpretarea dată de o voce feminină aduce un plus de melodicitate piesei. Ceea ce ne dorim noi e ca toți cei care vor asculta acest disc-tribut să își aducă aminte de prietenii noștri, așa cum erau ei in momentele lor cele mai frumoase – pe scenă și în fața scenei, cu multe speranțe și muzica în suflet.”

toniDeasmenea, Toni Dijmărescu a spus despre această colaborare următoarele: „Când am aflat acum aproape un an de la Vlad Buşcă despre faptul că Universal Music România intenţionează să lanseze un album tribut Goodbye To Gravity, i-am spus pe loc că vreau să particip şi eu. Singura mea problemă era că trebuia să găsesc o trupă cu care să colaborez – de aceea m-am bucurat foarte tare când am primit oferta trupei Stonelight de a cânta părţile de chitară ale piesei “I Won’t Wait” pentru acest album.
La înregistrări am colaborat ca de obicei cu Flavius Suciu, vechiul meu prieten şi coleg de trupă. Împreună am stat lipiţi de televizor în noaptea zilei de 30.10.2015, urmărind transmisiunea live a tragediei din clubul bucureştean Colectiv, nevenindu-ne să credem că aşa ceva este posibil şi se întâmplă cu adevărat.
Apreciez enorm muzica trupei Goodbye To Gravity încă de la primul album, pe care băieţii mi l-au trimis cu autografe în Germania. Pe acest album, pe care îl am de 4 ani pe iPod şi îl ascult regulat, se află şi “I Won’t Wait”. Am interpretat părţile de chitară aşa cum au fost cântate în original din respect pentru deosebitul talent al acestor băieţi minunaţi.
De câte ori ascult versiunea noastră sunt cumva liniştit, simt că le-am dat şi eu ceva înapoi. Pentru mine cercul s-a închis.”

Melodia a fost înregistrată la Sysound Studio (părţile de tobe), Dadiu Studio (chitări), Taine Multimedia Studio (voci), a fost mixată de Jaroslav Celujko (Jaro Sound) şi masterizata de Luculescu Alin Gabriel.

Stonelight este o trupă de melodic heavy metal din Bucureşti, formată în anul 2013 de către Mihai, Vanda, Alex, Cristian şi Laszlo. Înainte de lua forma Stonelight, majoritatea membrilor au făcut parte din Fortress of Faith, o trupa importantă de gothic metal, activă în perioada 2008-2013. După o pauză de câteva luni de zile, toţi membrii au decis că este necesară o evoluţie a stilului şi a direcţiei muzicale, aşa că au schimbat numele trupei în actuala Stonelight, pentru a avea un nou început şi a putea încorpora ideile noi. De asemenea, Vanda a adoptat prezenţa keytar-ului, care a ajutat mult în privinţa apropierii de public şi a dinamicii concertelor.

STONELIGHT_PHOTO

Trupa a început cu câteva concerte în Bucureşti, promovând un crossover de heavy melodic metal pe scenele locale, în cluburi şi fest-uri ca Metal Under Moonlight, Silver Church, Fabrica Club, încheind anul 2014 cu un mini turneu prin ţară, ca support act pentru formaţia Trooper. Turneul a avut reacţii pozitive, astfel încât trupa l-a repetat în toamna lui 2015, sub denumirea “To Transylvania & Back Tour”. Stonelight a împărţit scena până acum atât cu trupe importante româneşti, cât şi străine (Cargo, Trooper, Tiarra, Galadriel, etc).
Printre cele mai recente show-uri live ale trupei se numără prezenţa la festivalul Artmania 2016. În momentul de faţă, trupa se pregăteşte de lansarea primului material discografic, intitulat “Into The Unknown”, în această toamnă, pe data de 11 noiembrie.

Componenţa actuală a Stonelight este :

– Vanda Restye – voce-keytar-keyboard
– Vlad Angelescu -chitară
– Vlad Carabin – chitară
– Laszlo “Loky” Palhaz i- bass
– Mihai Ioniţă – tobe

back_to_life_smallÎn data de 28 octombrie a fost lansat albumul “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”, proiect ce conţine melodii Goodbye to Gravity reinterpretate de mai multe trupe româneşti şi străine. Proiectul este unul caritabil, profiturile rezultate fiind donate către membrii şi familiile Goodbye to Gravity, precum şi către victimele Colectiv. Acesta poate fi găsit în magazinele Cărtureşti, Humanitas, Muzica, precum şi online pe eMag.ro şi Getmusic.ro (http://smarturl.it/BackToLife-Tribute).

Albumul poate fi deja ascultat sau descărcat în format digital de la acest link: https://UMR.lnk.to/BackToLifePR

Tracklistul complet al albumului este următorul:

01 – Cruadalach (Cehia) – Waking Up
02 – Outbreak (România) – Unusual Suspects
03 – Changing Skins (România) – Vanishing Point
04 – Nightshadows Lament (cu membri din My Dying Bride, Tristania şi Green Carnation) – Horizons
05 – Stonelight feat. Toni Dijmărescu (România) – I Won’t Wait
06 – Anna Murphy (ex-Eluveitie – Elveţia) – Through It All
07 – Bruma (România) – Between the Tides
08 – Bedårande Barn (Suedia) – Back to Life (acoustic)
09 – Days of Confusion & Vița de Vie (România) – The Day We Die
10 – News from Nowhere (România) – Shadow Puppets
11 – Wind Rose (Italia) – Atonement
12 – Sequence (Serbia) – Four Minutes of Rage
13 – Matricide (Israel) – Rise From the Fallen
14 – L.O.S.T. (România) – Heed the Call
15 – Bucium (România) – What If
16 – Mindcage Escape (România) – This Life Is Running Out
17 – Spaceman (Goodbye To Gravity Version) – cover Babylon Zoo

Contact Stonelight & Toni Dijmărescu:
www.facebook.com/StoneLightBand/
www.facebook.com/tonidijmarescugtr

Contact U Rock / Universal Music România:
urock@umusic.ro
www.facebook.com/uRockmusicpage
www.facebook.com/umusicro
www.umusic.ro

Goodbye to Gravity:
Youtube: www.youtube.com/goodbyetogravity, www.youtube.com/GoodbyeToGravityVEVO
Facebook: www.facebook.com/goodbyetogravity
Web: www.umusic.ro/goodbyetogravity

Share This