Trupa Tenebres de black/gothic/doom metal lansează primul lor album intitulat “Pain Eternal”. Lansarea va avea loc pe 29 octombrie în cadrul Rock în Iaşi. Trupa va susţine primul concert de lansare acompaniată de un cor împreună cu un cvartet şi vor mai dezvălui şi alte surprize. Sonorizarea va fi realizată de către Horaţiu Bodocan. Trupele în deschidere vor fi Hiraeth, Beauty and the Rat, Subliminal Damage şi Eternal Fire.

Cu această ocazie cei din Tenebres pornesc la drum în primul lor turneu naţional numit Tour of the Dark Front care este împărţit în două etape acoperind peste 15 oraşe. Prima etapă începe pe 29 octombrie la Iaşi şi se va termina pe 17 decembrie în Arad club Nerv.

A doua etapă începe în 2018, în februarie, la Bucureşti. Două dintre concerte fiind acompaniate de cvartet şi cor toate datele/locaţiile vor fi anunţate începând cu luna ianuarie aşa că fiţi atenţi pe site-ul Definite Rock cât şi pe pagina trupei pentru mai multe detalii. Tenebres au fost invitaţi în emisiunea Rock pe Româneşte de către Alin Dincă aka Coiotu pentru un interviu care va acoperi şi a doua parte a turneului. Trupa principală care va cânta alături de Tenebres în a doua parte a turneului este Eternal Fire (Bucureşti) + local support din diferite oraşe.

Mesajul albumului “Pain Eternal” este înrădăcinat în drama condiţiei umane. Odată cu a sa cădere, corupt de către răul primordial, omul edenic a căpătat liber arbitru în acest joc hazardat al vieţii Eros – Thanatos. Astfel, piesele albumului au că subiect morbiditatea, romantismul şi incapabilitatea omului de a-şi depăşi condiţia sa, acţionând în favoarea minciunii, chiar dacă acesta descoperă anumite adevăruri pe parcursul vieţii sale.

Reformată începând cu octombrie 2013, trupa Eternal Fire abordează stilul black metal melodic, cu influenţe simfonic şi pagan. Primul material discografic – EP-ul “Beyond Frozen Streams” – a fost lansat în iunie 2015 şi este format din patru piese reprezentative : “Defiled Graves”, “Northmen and the Sea”, “Winter Darkness” şi “My Will to the Stars”. În doar 2 ani de activitate Eternal Fire au împărţit scena cu nume precum Dark Funeral, Carach Angren, Bucovina şi Negură Bunget.
Printre temele abordate: natură, mituri şi credinţe străvechi, ritualuri de trecere, trăiri şi sentimente, legende.

Tricourile, cd-urile şi merchandisurile trupelor vor fi puse la vânzare în fiecare locaţie din turneu. Tricourile mai pot fi cumpărate online iar cd-urile vor fi valabile şi în format digital începând cu luna noiembrie pe bandcamp. Craniile făcute manual de către cei din Tenebres vor putea fi cumpărate doar la concerte.

Puteţi asculta un preview al albumului aici:

Tenebres a luat naştere în iarnă lui 2015 din cenuşa a trei trupe. Trupa şi-a închegat sound-ul în jurul sonorităţilor black, gothic şi doom metal pe care le subliniază cu ajutorul clapelor şi a violoncelului. Trupa a mai concertat în Bucureşti, Sofia, Timişoara, Iaşi şi s-a bucurat de o primire caldă din partea publicului cu ocazia primei ediţii OSTRING şi festivaluri precum Artists of the Dark, Revolution Fest şi Rock’n’Iaşi Outdoor edition.

Trupa anunţă de asemenea un nou membru la clape – Emanuel Filip din trupele God/Beauty and the Rat.

“Pain Eternal” conţine 9 piese şi va fi lansat independent de către trupă, în format CD şi digital. Albumul a fost înregistrat în studioul trupei – Imperium Tenebrarum din Iaşi, iar mixul, masterul cât şi coperta de album au fost făcute de către Dorian Black, chitaristul formaţiei.

În cadrul acestui an Tenebres au lansat şi primul lor videoclip official ce poartă numele albumului,  videoclip care a atras atenţia străinilor în special din Finlanda şi Belgia unde au fost publicate mai multe detalii despre trupă, pe site-urile de ştiri Metalliluola şi United Rock Nations.

Mai multe detalii despre semnificaţia videoclipul cât şi despre trupă puteţi găsi în interviul publicat pe revista underground de metal Rotten România care se află pe piaţă în stoc limitat (100 buc) şi care acoperă multe alte trupe importante a scenei underground.

Trupa va începe din 2018 să lucreze la un nou videoclip oficial şi la o colaborare cu o orchestra întreagă (aproximativ 44 de instrumentişti) pentru un concert şi mai grandios.

Playlist “Pain Eternal”:

1. Anger Divine ( Intro )
2. A Cry In Serenity
3. Reign In Grief
4. Pain Eternal
5. Redemption
6. Twilight of Fate
7. The Gift of Passion & Agony
8. Where Life And Death Entwine
9. Into the End – Soulless Existence ( Outro )

Share This