The Bipolar Disorder Project este un proiect nou, venit din străfundurile melancolice şi întunecate ale unei minţi etern romantice. Proiectul îşi are rezidenţa în oraşul Braşov, momentan având un singur membru, Robert Cotoroş, mulţi-instrumentist, compozitor şi inginer de sunet în bine-cunoscuta formaţie neumană, Hteththemeth, formaţie care a câştigat concursul GBOB România, urmând să ia locul 2 la Finala Internaţională GBOB Berlin, apoi continuând seria câştigurilor cu locul 1 la Wacken Metal Battle România.

TBDPÎn prezent, The Bipolar Disorder Project lucrează la albumul de debut, intitulat “Anna”, un album conceptual despre dragoste interzisă şi decădere. “Anna” este un album construit din contrasturi, pictând atât imagini romantice, pline de frumuseţe şi melancolie, cât şi imagini întunecate, menite să intimideze şi să ilustreze spiritul întunecat al personajului principal. De aceea, muzical, albumul trece printr-o paletă largă de genuri, el putând fii clasificat ca fiind Progressive Rock spre Avant-Garde, trăgând influenţă din metal, jazz, clasică, operă şi electronică. Acest album va fi lansat în 2016, însă data oficială a lansării nu a fost încă determinată.

Din 17 iunie, The Bipolar Disorder Project a început să lanseze single-uri pe canalul oficial de Youtube, independente de albumul de debut, explorând atât teritoriu muzical nou, cât şi trăiri şi emoţii mai personale, ce nu sunt legate de un concept anume. Ultima piesă se numeşte simplu “II” şi este un melanj armonios între Electro şi Alternative Rock. Fiind un contrast cu totul diferit faţă de “Step 1: Swan Song”, o piesă dark, introspectivă, despre moarte şi renaştere, “II” este o piesă cu totul romantic, prezentând un peisaj pur, de dragoste, în culori calde, dar adăugând şi acel strop caracteristic de melancolie. Piesa este acompaniată de un artwork idilic, cu o simbolistica ascunsă şi interesantă, conceput de Robert Cotoroş şi pictat de talentata artista Claudia Popa.

Piesa se poate asculta aici:

Proiectul poate fi urmărit pe:
Facebook: https://www.facebook.com/TheBipolarDisorderProject
Restul pieselor pot fi ascultate aici:
Youtube: https://www.youtube.com/user/thebipolardisorderpr

Share This