TCP-Tim-marSâmbătă, 5 martie 2016, orele 20:00, albumul “8 Beers” al celor de la The Crazy Plumbers va ajunge în premieră în Timişoara!

Evenimentul va avea loc la Manufactură avându-i că invitaţi speciali pe timişorenii de la Grave for Sale, formaţie care va veni cu noutăţi muzicale dar şi cu aceeaşi prietenie care deja leagă cele 2 trupe.

Facebook event.
Support act: 15 lei

Formaţia The Crazy Plumbers a fost înfiinţată în 2012 din iniţiativa lui Levi (fost membru al formaţiei Recycle Bin) împreună cu Tamas la contrabas şi Moha la tobe. La început stilul abordat de cei trei a fost rockabilly, dar în scurt timp acesta s-a transformat în psychobilly. După ce trupa s-a completat cu încă o chitară în persoana lui Denver, The Crazy Plumbers a început o serie de concerte. Prima apariţie a formaţiei a avut loc în Vaslui la Open Camp după care a urmat mai multe concerte la întâlniri de motocicliști şi festivalul Pokefest din Bucureşti. După un timp Tamas a părăsit formaţia, iar Levi şi-a luat locul la contrabas. De atunci trupa continuă activitatea în formulă de trio, care s-a dovedit fiind mult mai eficientă.
În 2015, The Crazy Plumbers a terminat înregistrările primului material cuprinzând 11 piese din care 8 compoziţii proprii, plus trei piese de la artişti care au marcat stilul trupei. Materialul a apărut la sfârşitul anului 2015 sub egida Acostic World din Sfântu Gheorghe, purtând numele “8 Beers”.

Grave for Sale este o trupă de surf rock, cu influenţe de psychedelic, horror şi desert surf. Trupa a fost înfiinţată în 2012, deşi planurile şi repetiţiile au început încă din 2011, la iniţiativa lui Tibi Mijea (tobe) şi Iancu Jianu (chitară). Ulterior s-a alăturat Marco Kurunczi la bass, iar Adi Ulmeanu a intrat la începutul lui 2013 în band. După apariţia primului E.P., “New Moon”, Iancu Jianu a decis să încerce o viaţă nouă în Marea Britanie şi a fost forţat să renunţe la band. Sedimentarea bandului s-a produs la începutul lui 2015, odată cu venirea lui Robyn Grozoni în trupă, care a adus un suflu nou.
Grave for Sale sunt probabil prima trupa de surf rock din România, fiind influenţaţi de trupe precum: The Ghastly Ones, Dick Dale, Man or Astroman, Los Straitjackets sau The Break, însă până în prezent toate piesele Grave for Sale sunt compoziţii proprii.

“Ne bucurăm să cântăm pe aceeaşi scenă cu The Crazy Plumbers, o trupă pe care am cunoscut-o la festivalul stradal din Târgu-Secuiesc. S-a legat o prietenie făină între noi şi astfel sperăm să putem cânta cât mai des pe aceleaşi scene!” a declarat Tibi “Le Rigide” Mijea

Trupa Grave for Sale a pregătit trei piese noi, una dintre ele venind oarecum ca răspuns la piesa surf a celor de la The Crazy Plumbers, intitulată “Grave for Sale”. “Budha’s Palm” este una din cele trei piese noi Grave for Sale, cu puternic iz pshichobilly, care alături de “Dried Meat Cemetery” (rock’n’roll) şi “Summer Cold” (o piesă mai romantică) vin să completeze nota de surf rock cu sound-uri noi, proaspete.

Share This