În data de 4 Octombrie 2017, /FORM Space va fi gazda unui superconcert, în compania trupelor The :Egocentrics (Timişoara), Dot Legacy (Franţa), SuperSoul (Grecia) şi Blight (Timişoara). Primele 100 de bilete la acest concert costă 20 de lei, următoarele 100 vor costa 25 de lei, iar mai apoi vor costa 30 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de AICI precum şi, în limita disponibilităţii, în seara concertului, de la intrare.

THE :EGOCENTRICS oferă o nouă proiecție asupra rock-ului psihedelic cu o stare de spirit de tip jazz, îmbinând puternice contraste şi improvizații aventuroase. Cu piese epice, variind de la pasaje ambientale, introspective, până la teritoriul rock-space-ului si riff-uri supraponderale, “Love Fear Choices and Astronauts” este lansat de Nasoni Records din Berlin şi marchează un debut impresionant care devenea, deja, mai mult decât o promisiune. Cel de-al doilea album LP, “Center Of The Cyclone“, prezintă “îmbunătățirea” energiei și focusului trupei, în timp ce performanțele live devin mai intense, mai hipnotice și mai imprevizibile. Trupa participă la festivaluri precum “Stoned from the Underground” (Germania), “Yellowstock” (Belgia) sau “Pietrasonica” (Italia), împărtășind scena cu grupuri precum Monster Magnet, Karma to Burn, Color Haze, Eyehategod, Seven that Spells, My Sleeping Karma, Rotor sau Vibravoid.

Dot Legacy s-a înfiinţat în anul 2009, în Franţa. Departe de ideea de a face înconjururi ale lumii și de a lansa albume cu case de discuri internaționale, acești patru copii de liceu nu aveau nici o idee despre ce se întâmpla când au început să repete într-un subsol din Paris. După ce şi-a luat timp pentru a se pune pe picioare, Dot Legacy a semnat cu Setalight Records pentru a lansa primul album, intitulat “Self-titled album“, în Iunie 2014. Acesta a fost urmat de mai multe turnee în Europa şi America de Sud pentru un total de peste o sută de concerte, astfel începând să îşi edifice o bază solidă de fani. Având ocazia să concerteze alături de trupe precum Blues Pills, Mars Red Sky și Truckfighters, trupa şi-a solidificat o distincție identitară unică, manifestată printr-un stil special de muzică, insiprat de trupe precum Led Zeppelin, And So I Watch You From Afar, Truckfighters, At The Drive-In, Graveyard, Beastie Boys sau Russian Circles. Ce fel de muzică? Ei bine, termenul “Energy Rock” este suficient de vag pentru ca oamenii să se mai întrebe ce reprezintă … chiar și trupa în sine nu are nici o idee cum să definească ceea ce face, intenția fiind aceea de a lăsa pe oricine care simte și ascultă să pună propria etichetă privind Dot Legacy. Sau nu. Cel de-al doilea album Dot Legacy va fi înregistrat la Setalight Records și va fi intitulat “To the Others“. Ideea din spatele acestui album este simplă: să evolueze și să exploreze. Dot Legacy are deja reputația de a face compoziții complicate, în forme complexe. Pentru acest album, scopul a fost de a crea o adevărată eficiență pe toată durata înregistrării. Compus în timpul turneelor, locurile vizitate şi autobuzele turistice au fost locuri perfecte pentru a experimenta și, astfel, a crea o altă variantă unică a ceea ce este Dot Legacy. Pentru a susține lansarea albumului “To the Others“, sunt în curs de desfășurare două turnee europene masive: primul cu Valley of the Sun, iar cel de-al doilea cu Truckfighters, în mai mult de 35 de orașe.

Blight a prins viaţă la Timişoara (precum The :Egocentrics), în anul 2010. De-a lungul unei existenţe sporadice, grupul de alternative metal a avut ocazia să împartă scena cu nume româneşti de referinţă, precum Implant Pentru Refuz, White Walls, The :Egocentrics, Methadone Skies, Haos sau Nomega, dar şi cu trupe din afara ţării, cum ar fi: Dystopia (Ungaria), Kuriri (Serbia), Torso (Austria), Bad Guys (Marea Britanie) sau Caino (Germania).

Autor: Tudor Bolgar

Share This