Proiectul musical The Hidden Jester a luat nastere la mijlocul anului 2018 la initiativa lui Cristian Tuca (AIM, Overtone) care, “profitand” de faptul ca Aim s-a desfintat iar Overtone a intrat intr-o mica pauza din diverse cauze, s-a gandit sa transpuna intr-un album diverse idei adunate  de-a lungul timpului. Asa ca s-a apucat de treaba si la inceputul lui 2019 materialul era inregistrat in proportie de 80%. Completarea pana la 100% a fost facuta prin cooptarea lui Florin Crancu (AIM, Punu) la tobe. De acemenea a fost invitat si Adrain Petrut (Aim, Overtone) sa-si aduca aportul cu vocea la una dintre piese de altfel si singura cu voce de pe album.

Materialul fiind aproape gata s-a ajuns la momentul in care trebuia si un nume pentru acest proiect. La The Hidden Jester s-a ajuns pornind de la ideea ca proiectul era unul nascut mai mult din distractie si artistul trebuia sa fie mai discret, mai in spate, mai ascuns.

Datorita faptului ca lui Cristian unii prieteni ii mai spun si Mr. Anderson, asa s-a ajuns si la titlul primului album “MR. ANDERSONS’S JOURNEY TROUGH VARIOUS STATES OF MIND”.

Este un album conceptual mesajul pieselor fiind trairile domnului Anderson, acesta trecand printr-o si peste o perioada dificila a vietii.

Teaser album:

 

Link canal youtube: https://www.youtube.com/channel/UCf8xOF-GK5VbceT2PjKuimg

Povestea albumului “MR. ANDERSONS’S JOURNEY TROUGH VARIOUS STATES OF MIND”

Dupa cum zice si titlul albumului, “MR. ANDERSONS’S JOURNEY TROUGH VARIOUS STATES OF MIND” transpune in muzica trairile domnului Anderson, acesta trecand printr-o si peste o perioada dificila a vietii.

Scurta poveste a albumului:

  1. JOURNEY INTO THE LAND OF DREAMS

Mr. Anderson vrea sa se relaxeze, isi aprinde o tigara si cauta pe radio un post pe placul lui. In acest timp trage cu sete din tigara, de parca ar fi ultima. Se pare ca intr-adevar este ultima deoarece I se face rau si cade intr-o stare de lesin, sa zicem, pe care o traieste de parca ar fi o calatorie in tara visurilor.

Cam despre asta este vorba in aceasta piesa compusa din 3 parti. Prima parte ne canta despre tranzitul catre tara viselor, a doua ne incanta cu vise frumoase si calme, a treia aratandu-ne brutalitatea cosmarelor.

  1. THE WAY BACK TO REALITY

Dupa cum zice si titlul piesei, este vorba despre trezirea la realitate. Mr. Anderson este ajutat de catre o echipa de urgente sa-si revina din starea de lesin si se trezeste in spital, “intr-un loc sigur”.

  1. ESCAPE TO LIFE

Bucuros ca a trecut aceasta cumpana, Mr. Anderson fuge din spital (pe motor, cu automobilul, egal, ce doreste fiecare ascultator) hotarat sa-si traiasca viata din plin.

  1. CHAIN OF FEAR

El este hotarat sa invinga acel ceva care nu-l lasa sa aibe o viata asa cum si-o doreste, nu-l lasa sa treaca peste provocari, sa realizeze ceva maret, sa depaseasca obstacole, sa-si depaseasca limitele.

Acel ceva este FRICA, frica ca nu va reusii, frica ca nu este sufficient de bun, ca nu este sufficient de puternic, ca un lant care-l sugruma. Acum e momentul sa rupa acest lant.

  1. NOT THE END

Se pare ca Mr. Anderson a reusit. Isi traieste viata cu bune, cu rele, cu soare, cu furtuni. In mod normal ar trebui sa vina sfarsitul ca doar nu suntem in “Viata fara de moarte si tinerete far de batranete”, dar acesta inca nu vine pentru ca, daca totul decurge normal, va veni o continuare a acestei povesti, adica un nou album.

 

 

 

 

Share This