Una dintre cele mai bune trupe ale momentului, The Killers, va fi headliner la Exit Festival, pe 5 iulie! Aceasta va cânta în măreaţa cetate Petrovaradin în Ziua Zero, nou adăugată în programul festivalului, pe aceeaşi scenă pe care vor urca artişti precum Liam Gallagher, Rag’n’Bone Man, Jake Bugg, Hardwell, Paul Kalkbrener, Duke Dumont, Dixon, Jamie Jones şi mulţi alţii anunţaţi anterior pentru cele 4 zile ale premiatului eveniment din Serbia. Cei patru artişti din Las Vegas vor oferi fanilor piese de pe mult-aşteptatul nou album, care urmează să se lanseze anul acesta, alături de cele mai mari hit-uri, precum: “Mr. Brightside”, “Somebody Told Me”, “Human”, “Runaways” şi multe altele. Primul lor concert în Serbia face parte dintr-un turneu exclusivist, care include festivaluri atent selectate şi un show în celebrul Hype Park, deja sold-out, care va urma exact după EXIT!

The Killers a luat cu asalt lumea odată cu debutul albumului “Hot Fuss”, în 2004, care a devenit unul dintre cele mai bine vândute albume al acestui deceniu şi care, la momentul respectiv, a fost apreciat de revista Rolling Stone ca fiind unul dintre cele mai bune albume de debut din toate timpurile. De atunci, toate cele patru albume lansate au ajuns în clasamentele muzicale din UK şi din întreagă lume pe primele locuri, vânzând peste 25 de milioane de copii! Trupa este cunoscută atât pentru activitatea sa umanitară, cât şi pentru activismul social, fiind principalul participant la nivel mondial în campania de conştientizare a traficului de fiinţe umane, MTV EXIT, lansată din 2004 chiar în cadrul festivalul EXIT!

The Killers s-a format în 2001, în Las Vegas, după ce Brandon Flowers, solistul trupei, s-a întors complet fascinat de la un concert Oasis şi a publicat un anunţ într-un ziar local, în care căuta persoane care ştiau să cânte la chitară, bas şi tobe. Alături de talentatul Brandon Flowers la voce şi clape, în trupă mai cânta în formula actuală, din 2003, bateristul Ronnie Vanucci, chitaristul Dave Keuning şi basistul Mark Stoermer. Trupa a primit numeroase premii pentru realizările sale muzicale, inclusiv nominalizări la Grammy, American Music Award, MTV Video Music Awards sau NME Awards. Cei patru membri au fost headlineri la toate marile festivaluri din întreaga lume susţinând totodată concerte pe cele mai mari arene ca Madison Square Garden, sau stadioane precum Wembley.

Festivalul EXIT va avea loc în perioada 6-9 iulie, în spectaculoasa cetate Petrovaradin din Novi Sad, Serbia, iar 5 iulie este acum adăugată ca Ziua Zero. Toate biletele deja cumpărate pot fi actualizate cu Ziua Zero, la un preţ special, disponibil începând cu 13 martie. Biletele pot fi achiziţionate online, de pe MyTicket.ro. Mulţi alţi artişti urmează să fie anunţaţi în line-up, EXIT fiind recunoscut pentru diversitatea genurile muzicale pe care le include în program.

Ceea ce a început ca o mişcare de libertate a tineretului în 2000, care a dărmat regimul opresiv a lui Slobodan Milosevic, s-a transformat într-unul dintre cele mai importante festivaluri din lume, line-up-ul sau incluzând de-a lungul anilor artişti precum Red Hot Chili Peppers, Madonna, Depeche Mode, Robbie Williams, Guns’n’Roses, Arctic Monkeys, The Prodigy sau Motorhead. Având în vedere că este singurul festival contemporan de muzică care a crescut din activismul social, EXIT va marca cei 50 de ani de la originala Summer Of Love din 1967 şi va aminti celor prezenţi de mişcarea de pace a anilor ’60, transmiţând aceleaşi mesaje care şi astăzi sunt necesare mai mult ca oricând.

Share This