În această săptămână, trupele maghiară The Moon And The Nightspirit si bulgară Irfan vor susţine concerte în Timişoara, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Primul concert de pe tărâm românesc din cadrul acestui mini-turneu balcanic va avea loc în Club DAOS din Timişoara, în ziua de Miercuri, 19 Aprilie 2017, iar bilete se mai pot găsi doar la intrare, la preţul de 50 de lei (informaţii şi rezervări la numărul telefon 0722892356).

În Cluj-Napoca, cele două grupuri vor concerta la Teatrul Naţional, în ziua de Joi, 20 Aprilie 2017, Accesul se va face începând cu ora 19:30, concertul va începe la ora 20:00 şi se va încheia la ora 22:00. Biletele pot fi achiziţionate att online (folosind platforma Eventbook), cât şi de la Agentia Teatrală (informaţii la numărul de telefon 0741113647) la preţurile: 50 de lei, 40 de lei, 30 de lei şi 20 de lei, în funcţie de poziţionarea în sală.

O zi mai târziu, trupele vor poposi în Quantic Club din Bucureşti, într-un concert care va debuta la ora 19:00. Pentru acest concert, mai există spre vânzare bilete la preţul de 40 de lei (care pot fi achiziţionate exclusiv din reţeaua iabilet.ro) sau la preţul de 50 de lei, la intrare, în ziua concertului.

The Moon and the Nightspirit este o formaţie maghiară care vine cu o semnătură artistică distinctă care este reflectată atât în muzica compusă, cât și în universul vizual unic care vine ca o completare perfectă pentru compoziții. Duo-ul format din Ágnes Tóth şi Mihály Szabó a luat fiinţă în anul 2003, iar, de atunci, şi-a creat o semnătură artistică distinctă, care se reflectă nu doar în muzica lor, ci şi în universul vizual care le ilustrează compoziţiile. În 2014, trupa a semnat un contract cu Prophecy Productions, casa de discuri recunoscută la nivel internațional. Compozițiile mistice la care ne putem aştepta, vor invita ascultătorul în inima pădurii, o lume de smarald a tărâmurilor nemuritoare, care creează o aură de misticism antic combinată cu o atmosferă de reverie. De-a lungul anilor, trupa a fost invitată să împartă scene celebre, precum: Trolls Et Legendes (Belgia), Wave-Gotik-Treffen (Germania), Castle Party (Polonia) sau Castle Fest (Olanda) cu trupe precum: Corvus Corax, Faun, Omnia, Blackmore’s Night sau Korpiklaani.

Muzica celor de la Irfan este un amestec de melodii şi ritmuri hipnotizante, electro-acustice, inspirat de tradițiile sacre balcanice, persane și orientale, cântarea ortodoxă şi patrimoniul muzical al Bizanţului şi al Europei Medievale. Una dintre caracteristicile principale ale compozițiilor lor este îmbinarea vocilor etnice feminine minunate cu voci masculine puternice şi coruri, acompaniate de instrumente tradiţionale bulgare şi nu numai (caval, nai, duduk, darbouka, daf, bodhran, riq), pentru a putea călăuzi audiența printr-o călătorie emoțională și spirituală dincolo de spațiu și timp. Grupul a fost format în anul 2001, iar la ora actuală este format din Ivaylo Petrov (oud, saz, tambura, setar, sitar, santour, programming), Kalin Yordanov (voce, daf, bodhran, darbouka), Peter Todorov (darbouka, zarb, riq, percussion pad), Yasen Lazarov (harmonium, kaval, nay, duduk), Denitza Seraphimova (voce) si Darina Zlatkova (voce). Pana in acest moment, grupul a concertat in tari precum: Germania, Franta, Olanda, Belgia, Danemarca, Spania, Portugalia, Elvetia, Polonia, Austria, Ungaria, Cehia, Rusia, Lituania, Romania şi, desigur, Bulgaria, la festivaluri celebre precum: Wave-Gotik-Treffen, M’era Luna, Summer Darkness, Festival-Mediaval, Castle Fest, Folkwoods, Colours of Ostrava sau Entremuralhas.

Share This